Украйна се надява по-късно днес колона от цивилни, евакуирани от

...
Украйна се надява по-късно днес колона от цивилни, евакуирани от
Коментари Харесай

В Украйна очакват пристигане на още евакуирани от Азовстал цивилни

Украйна се надява по-късно през днешния ден колона от цивилни, евакуирани от региона на стоманодобивния цех в окупирания от съветските войски Мариупол, да се добере до следения от Украйна град Запорожие, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В събота и неделя са били евакуирани 126 души, а в понеделник - още над 100, оповестяват от украинска страна.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко съобщи, че повече от 200 цивилни към момента се намират в стоманодобивния цех " Азовстал ", където се укриват и последните бранители на града. Общо към 100 000 цивилни поданици са останали в пристанищния град на Азовско море, сподели той.

" Колоната (на евакуираните) се движи към Запорожие. Евакуацията продължава ", сподели Бойченко пред националната телевизия. " Ограничаваме информацията и се надяваме, че евакуираните от " Азовстал " ще стигнат до Украйна ", добави той.

Организацията на обединените народи и Международният комитет на Червения кръст започнаха на 29 април координирана с Украйна и Русия интервенция за извеждане на дами, деца и възрастни хора от стоманодобивния цех.

Мащабният индустриален комплекс се трансформира в леговище както за цивилни, по този начин и за украински бойци, до момента в който Москва седмици наред обсаждаше Мариупол и го опустошаваше, подлагайки го масиран обстрел, показва Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР