Украйна се надява да започне евакуация на цивилни през хуманитарен

...
Украйна се надява да започне евакуация на цивилни през хуманитарен
Коментари Харесай

Украйна очаква хуманитарен коридор за Мариупол днес

Украйна се надява да стартира евакуация на цивилни през " филантропичен кулоар " от Мариупол в четвъртък, ден откакто заяви, че детска болница в града е била ударена при съветски въздушен удар против южния пристанищен град, предава Ройтерс.

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук сподели, че Мариупол е един от седемте града, от които държавното управление се надява да изтегля жителите, блокирани от сраженията, откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари.

Няколко предходни опита за основаване на филантропичен кулоар от Мариупол се провалиха и хората в града с население от над 400 000 души са без вода и ток повече от седмица.

И двете страни се упрекват взаимно за срутва на прекратяването на огъня, в това число към Мариупол, а Русия сподели, че известията, че е бомбардирала детска болница, са " подправени вести ". В изказването се споделя, че пространствата към този момент не се употребяват като болница и " от дълго време са завзети от украинските войски ".

Украйна съумя да стартира евакуация на хора от някои региони тази седмица, в това число североизточния град Суми, където филантропичен кулоар беше открит за трети следващ ден в четвъртък след преустановяване на огъня.

" Евакуационните колони потеглят. Прекратяването на огъня е контрактувано! " сподели Дмитро Шивицки, губернатор на Сумска област.

ТЕМА преди 30 минути 323 преди 40 минути 328 преди 1 час 354
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР