Украйна се надява да спечели 1,5 милиарда евро от износ

...
Украйна се надява да спечели 1,5 милиарда евро от износ
Коментари Харесай

Украйна се надява да спечели 1,5 млрд. евро от износ на електричество за ЕС


Украйна се надява да завоюва 1,5 милиарда евро от експорт на електричество за Европейски Съюз до края на годината и да завоюва още в бъдеще, откакто получи права за експорт на електрическа енергия за съюза. Това съобщи Лана Зеркал, съветничка на украинския министър на енергетиката, съобщи Ройтерс.

Украйна стартира да възнамерява разкачване от съветската и беларуската електрически мрежи през 2014 година, откакто Русия анексира Крим. Украйна тестваше автономията на енергийната си система през февруари, когато стартира съветската инвазия и това принуди Киев да се разкачи изцяло от мрежата на съседите си, 2,5 години по-рано от плануваното, съобщи Българска телеграфна агенция.

През март Украйна изиска да се причисли към европейската енергийна система ЕНТСО-Е допустимо най-скоро и през вчерашния ден тя получи правото да изнася сила в Европа, съобщи през днешния ден украинската енергийна компания Укренерго.

Всички нужни украински линии са подготвени да изнасят електричество за Румъния, Унгария, Словакия и Полша, разясни Лана Зеркал.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР