Украйна се надява да привлече възможно най-много държави на водените

...
Украйна се надява да привлече възможно най-много държави на водените
Коментари Харесай

На фона на руини в Харков: Зеленски покани Байдън и Си Цзинпин на форума за мир в Швейцария

Украйна се надява да притегли допустимо най-вече страни на водените от Киев договаряния в Швейцария идващия месец, ориентирани към сливане на международното публично мнение върху това по какъв начин да се спре войната и да се окаже напън върху съветския президент Владимир Путин, който не е поканен.

Зеленски приказва в англоезично видео, записано в североизточния град Харков, в овъглените остатъци на печатница, която беше разрушена в четвъртък при съветски ракетен удар.

" Близо до нашата граница Руската федерация събира друга група войски и се готви да направи опит за настъпателни дейности на 90 км от Харков на северозапад ", споделя Зеленски.

" Всички знаем с кого си имаме работа. Русия се управлява от хора, които желаят да трансфорат в норма изгарянето на животи, унищожаването на градове и села, разделянето на народите и заличаването на националните граници посредством война. За тях е наслаждение да изгарят ", казва  Зеленски нъв видеото, в което има и фрагменти от дрон от Бахмут, Авдеевка, Въгледар.

" Няма нация, която да може да спре такава война единствено със личните си старания. "

" Сега съм в Харков. Това е град в източна Украйна и, за жалост, доста покрай съветската граница. Какво значи това за Харков? Трета година на непрекъснат гнет. Повече от милион души в този град. И всяка нощ, всеки ден съветската войска обстрелва града. Най-вече с ракетите С-300. Това са ракети за противовъздушна защита, които се употребяват от Русия, с цел да тероризират земята. Сега в Харков няма нито един квартал на града и нито една улица, която да не страда от тази непрекъснато безчинство. "

Зеленски добавя и че Русия е добавила и удари с управляеми бомби, съветската авиация се доближава до границата и изстрелва тези бомби тъкмо против града.

" Това е оръжие за безсистемно заличаване ", показва Зеленски и напомня, че под подобен гнет са и стотици други украински градове и села. " Някои от тях, където в миналото е кипял живот, в този момент просто са изпепелени. Изгорената празнина е най-ужасната последица от войната. Война, която ние в Украйна не искахме. И която не сме предизвикали. И в която Украйна се пази от опита на Русия да заграби нашите запаси и територии и да унищожи националната ни еднаквост. И светът го вижда "

След това Зеленски кани международните водачи, поименно американския президент Байдън и китайския президент Си, на срещата на върха, проведена взаимно с Швейцария и отдадена на търсенето на мир.

" Обръщам се към международните водачи, които към момента са настрана от световните старания на Глобалната среща на върха за мир - президента Байдън, водач на Съединените щати, и към президента Си, водач на Китай ", сподели Зеленски.

" Моля ви, покажете своето водачество в напредъка на мира - на същински мир, а не просто пауза сред ударите.

Зеленски добави, че срещата на върха ще " покаже кой в света в действителност желае да постави завършек на войната ". По думите му на форума ще участват повече от 80 страни. Но не беше ясно дали Байдън ще бъде там, както и Пекин, който поддържа тесни връзки с Москва, не е споделил дали ще участва.

В своя кротичък проект Киев приканва за цялостно евакуиране на съветските войски и възобновяване на интернационално приетите граници на страната.

Москва не счита това за допустимо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР