Украйна се надява, че Дания ще се присъедини към самолетна

...
Украйна се надява, че Дания ще се присъедини към самолетна
Коментари Харесай

Украйна очаква Дания да се присъедини към самолетна коалиция

Украйна се надява, че Дания ще се причисли към " самолетна коалиция ", която сега се образува от Украйна. Това написа министър председателят Денис Шмигал в Telegram след среща в Киев с делегация на Съвета по външна политика на Народното събрание на Дания, водена от Михаел Ааструп Йенсен.

По-специално Шмигал похвали приноса на Дания за подсилване на украинския защитителен потенциал.

" Благодарих за образуването на деветия пакет от военна помощ за Украйна. Ние оценяваме присъединението на датските сътрудници към танковата коалиция. Очакваме Дания също да стане част от авиационната коалиция ", написа Шмигал.

По думите на премиера на срещата са разисквани и планове за реституция.
 Дания подготвена да изпрати F-16 на Украйна
Дания подготвена да изпрати F-16 на Украйна

Страната разполага с 30 такива изтребителя в употреба

" Дания пое патронажа над Николаев и към този момент имаме първия осъществен план - възобновяване на водоснабдяването на града. Освен това се планува поддръжка за бизнес начинания в границите на Фонда за поддръжка на Украйна, който възлиза на 7 милиарда датски крони Това ще разреши на датските компании да вземат участие във възобновяване на Украйна ", сподели Шмихал.

По-рано украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба разиска с делегация на Съвета за външна политика на датския Фолкетинг (парламента) ускоряването на доставките на оръжие, Формулата на мира, отговорността на Русия и пътя на Украйна към Европейския съюз.

Припомняме, че на 15 март държавното управление на Дания отпусна нов пакет военна помощ на стойност 1 милиарда датски крони (над 140 милиарда долара) за Украйна.

Средствата са за военна помощ, филантропична поддръжка и напъните на датските компании за възобновяване на Украйна.
 Дания готви помощ за Украйна за над 1 милиарда $
Дания готви помощ за Украйна за над 1 милиарда $

Страната основава специфичен фонд за военна и филантропична поддръжка и за възобновяване

Това значително е отражение на желанията на Украйна, които в допълнение към военната и филантропичната помощ в този момент са и за възобновяване, съобщи тогава външният министър на Дания Ларс Льоке Расмусен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР