Украйна се класира за финалите на Европейското първенство в Германия.

...
Украйна се класира за финалите на Европейското първенство в Германия.
Коментари Харесай

Украйна ще участва на Евро 2024 след обрат срещу Исландия

Украйна се класира за финалите на Европейското състезание в Германия. Пред лична аудитория в полския град Вроцлав украинците се постановиха трагично след поврат с 2:1 против Исландия. 

Воденият от селекционера Серхий Ребров състав за повторно в границите на няколко дни доближи до триумфа след закъснение в резултата. Миналия четвъртък украинците също наваксаха закъснение от 0:1 до 2:1 против Босна и Херцеговина в Зеница, предава Българска телеграфна агенция. 

В първия половин час исландците бяха по-активни и след тъкмо 30 минути игра Алберт Гундмундсон се разписа с компактен удар от отдалеченост във вратата на домакините.

Пет минути преди почивката изравнително попадение на Роман Йеремчук беше анулирано поради засада.

През второто полувреме Украйна контролираше събитията на терена и в 54-ата минута Виктор Циганков с шут в далечния ъгъл възвърне равенството. 

Превъзходството на домакините продължи, само че пропуски на Хиорхий Судаков и Витали Миколенко пред вратата на Исландия не разрешиха на Украйна да осъществя още едно попадение.

В 77-ата минута вратарят Андрий Лунин се намеси уверено след рисков удар на Йон Торстейнсон.

Стигна се до 84-ата минута, когато Михайло Мудрик стреля тъкмо в долния ляв ъгъл на вратата на исландците и обезпечи класирането на Украйна за Евро 2024.

Украинците ще вземат участие на четвърто следващо Европейско състезание. Съперници на " жълто-сините " в груповата фаза на финалите в Германия ще бъдат Румъния, Словакия и Белгия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР