Украйна се използва за пропаганда и от едната страна, и

...
Украйна се използва за пропаганда и от едната страна, и
Коментари Харесай

Боян Чуков: Нямаме избор - България ще жертва националните си интереси в полза на НАТО и ЕС

" Украйна се употребява за агитация и от едната страна, и от другата. В договарянията Съединени американски щати - Русия Украйна е в ролята на починал кон, който и едните, и другите се пробват да си го продадат. Темата не опира до Украйна ".

Това сподели пред БНР интернационалният анализатор Боян Чуков.

Според него няма да се стигне до тежък спор сред Съединени американски щати и Русия.

" България ще стои и ще чака да види какво ще създадат водещите страни в НАТО - в тази ситуация Съединени американски щати. Нямаме необикновен избор, с изключение на избрани персони да си вършат персонален пиар и да се кълнат във честност на НАТО и на Съединени американски щати. Но в случай че палачинката се обърне, те ще бъдат първите, които ще отидат на Орлов мост, с цел да посрещнат новите спечелили. В случая пасивно чакаме.

Но като членове на двата съюза - НАТО и Европейски Съюз, би трябвало да се съобразяваме с общите решения. В сходен миг страна като България жертва националните си ползи в интерес на геостратегическите на водещите страни в двете организации ".

Чуков акцентира, че, когато се приказва за договарянията сред Русия и Съединени американски щати, би трябвало да се даде ясна сметка: " Не става дума, че от едната страна са Съединени американски щати и Европейски Съюз, а от другата Русия е сама. Не. От другата страна стоят Русия, Китай, Иран, Индия ".

По думите на анализатора е значимо да се означи, че и Европа също не е единна във връзка с борбата с Руската федерация.

" Германия има държание, което мощно се разграничава от това на Англия. Освен това Англия се пробва да изземва първото място в борбата с Руската федерация, до момента в който американците стартират леко да се дърпат обратно.

Британците изпаднаха от Първа геополитическа лига в този момент се пробват да се наместят и да бъдат водещата фигура в Европа. Държавите от Европейски Съюз, които са в северната част на континента, са по-скоро английска сфера на въздействие, дружно с Прибалтика и Полша.

В момента британците вършат оста Лондон - Варшава - Киев. Ролята на Англия се появява и е по-релефна, само че тя няма този запас - стопански и боен. Има майсторство в използването на меката мощ и има мрежи и структури в целия свят ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР