Украйна се готви да увеличи износа на ток за ЕС,

...
Украйна се готви да увеличи износа на ток за ЕС,
Коментари Харесай

Зеленски обеща Украйна да увеличи износа на ток за ЕС и честити голям празник ВИДЕО

Украйна се готви да усили износа на ток за Европейски Съюз, с цел да помогне на Европа да " устои на енергийния напън " на Русия, съобщи украинският президент Володимир Зеленски , представен от Франс прес, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Постепенно ще създадем Украйна един от гарантите на европейската енергийна сигурност, с помощта на нашето вътрешно произвеждане на електричество ", сподели той в ежедневното си видеообръщение. " Въпреки войната ние осигурихме за рекордно малко време интеграцията сред украинската и европейската мрежа ", добави президентът.

Неговото изказване бе направено ден откакто страните членки на Европейски Съюз реализираха съглашение да понижат потреблението на газ и да оказват помощ по този метод на Германия след фрапантното понижаване на съветските доставки на синьо гориво. Киев и европейците упрекват Москва, че употребява газа като икономическо и политическо оръжие.

Преди съветското настъпление Украйна покриваше 50 % от енергийните си потребности с атомна сила, означи ДПА. Страната също по този начин внасяше ток от Беларус и Русия. Руските войски наскоро превзеха най-голямата атомна централа на Украйна в Енергодар, водноелектрическа централа на р. Днепър и минимум два теца, работещи на въглища.

Русия е завзела " Углегорск "

Руските сили са завзели втората по величина електроцентрала в източната част на Донецка област и подхващат " солидно пренасочване “ към три южни области, съобщи съветник на украинския президент Володимир Зеленски , представен от Ройтерс.

Вчера Москва съобщи, че нейни елементи са завладяли издигнатата по руско време въглищна електроцентрала " Углегорск " и че тя е останала непокътната.

" Те реализираха дребен тактически прогрес, завзеха " Углегорск ", потвърди Олексий Арестович в изявление, публикувано в YouTube.

Президентският консултант добави, че пренасочването на съветските сили наподобява като смяна в тактиката и че от стратегическо нахлуване, те евентуално минават към стратегическа защита.

Арестович и още един формален украински представител показаха, че Русия изпраща сили в областите Мелитопол, Запорожие и в Херсон. 

Вчера Украйна обстрелва основния " Антоновски " мост, който минава над река Днепър в Херсонска област.

ДНЕС Е ДЕНЯТ НА УКРАИНСКАТА ДЪРЖАВНОСТ



Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР