Украйна се движи към победата във войната с Русия. Това

...
Украйна се движи към победата във войната с Русия. Това
Коментари Харесай

Москаленко: Българският маршрут на взрива на Кримския мост е хибридка

" Украйна се движи към успеха във войната с Русия. " Това съобщи пред News.bg посланикът на Украйна Виталий Москаленко за развиването на войната с Русия и помощта, от която се нуждае неговата страна.

Той изясни, че това, което България може да помогне на Украйна е с разнообразни въоръжения, ракетни системи, гаубици, минохвъргачки, зимна униформа, зимни обувки, разнообразни медицински средства за ранени бойци. Последните два продукта ще бъдат предоставени на Украйна в близко време след решение на държавното управление. Става въпрос за 35 комплекта за здравна помощ и 50 бройки зимна униформи за въоръжените сили на Украйна.

Посланик Москаленко разяснява и гърмежа на Кримския мост и индиректните обвинявания за българска диря от страна на Кремъл. Според Москаленко това е част от хибридната война, която води Русия.

" Как може гърмежът на Кримския мост да въвлича война? За какво сте отговорни вие? Това е обикновена провокация и една хибридна офанзива от страна на Русия, която сякаш упреква България по тази причина, че е взела присъединяване в по този начин наречена интервенция. Пълна и тотална нелепост и парадокс на изказванията на Путин ", разяснява Москаленко.

Дипломатът приветства като вярно решението на партиите от 48-ото Народно заседание да не поканят на формалното разкриване посланикът на Русия Елеонора Митрофанова. Решението е безусловно обикновено и съответно, оцени Москаленко.

Той увери, че президентът на Украйна Володимир Зеленски ще се съгласи да направи видеообръщение за разкриване на 48-ото Народно заседание, в случай че несъмнено, парламентарните сили в законодателния орган стигнат до единно решение за това, т.е. в случай че бъде поканен.

Москаленко не знае по кое време ще настъпи самият завършек на войната, тъй като е пълномащабна и сериозна. Украйна, нейната войска и нейният народ вършат всичко допустимо час по-скоро да освободят окупираните територии и да получат успеха, безапелационен бе дипломатът. Победата за Украйна ще е обективна за свободата, независимостта и демократическите полезности, за които води война Европа, отстоявайки освен своята самостоятелност и независимост, акцентира дипломатът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР