Украйна се бори с руските нашественици, за да запази европейския

...
Украйна се бори с руските нашественици, за да запази европейския
Коментари Харесай

„Домът на Украйна е ЕС“. Зеленски се обърна към евродепутатите



„ Украйна се бори с съветските нашественици, с цел да резервира европейския „ метод на живот “, съобщи Володимир Зеленски в четвъртък в Брюксел. „ Тук съм, с цел да защитя пътя на нашия народ към дома “, съобщи украинският президент от трибуната на Европейския парламент, говорейки пред стотици законодатели и висши чиновници на Европейски Съюз. И този път към дома, сподели той, е Европейски Съюз.

„ Това е нашата Европа, това са нашите правила, това е нашият метод на живот и за Украйна това е пътят към дома “, сподели той.

Това беше първото персонално послание на Зеленски в Брюксел след нахлуването на Русия предходната година, част от пътешестване, целящо да заздрави връзката на Украйна с Европейски Съюз.

В речта си Зеленски изложи тезата, че Украйна и Европейски Съюз са взаимно свързани, споделят полезности, история и бъдеще.

„ Украйна ще бъде член на Европейския съюз “, сподели той.

Володимир Зеленски дойде в Европейския парламент под бурни овации и приветствия, откакто бе показан от ръководител на Екологичен потенциал Роберта Мецола.

„ Украйна се бори за полезностите, които ни свързват, полезностите, които ни вършат европейци “, сподели Мецола и акцентира, че Украйна също е изпратила спасители след земетресенията в Турция, макар личното си състояние на война.

По думите ѝ Зеленски не би трябвало да убеждава никого от присъстващите, че е нужна поддръжка за Украйна.

Украинският президент стартира словото си пред европейските депутати с думите: „ Слава Украйна! “, които бяха посрещнати с възторжени възгласи.

Украйна подаде молба за участие в блока малко след нахлуването на Русия и през юни публично получи статут на кандидатка.



„ Благодаря ви за кардиналния и деятелен метод – две качества, които видяхме непроменени по време на тази битка за Европа “, сподели Зеленски.

„ Това е нашата Европа, това са нашите правила, това е нашият метод на живот. А за Украйна това е път към дома “.

„ Стойността на живота в Русия е унищожена, единствено този в Кремъл има стойност “, сподели той.

„ Русия гледа на хората си като на съдове за преместване на оръжие. Руският режим ненавижда всякаква обществена правдивост и многообразие, влага в ксенофобия, пробва се да трансформира нечовешките действителности от 30-те и 40-те години на предишния век в действителност през днешния ден “, прибавя Зеленски.

„ Само победа за Украйна може да отбрани европейските полезности “, сподели Зеленски пред евродепутатите.

Той благодари за поддръжката, която дават на украинците жителите на градовете в цяла Европа в тази „ историческа борба “, което провокира бурни овации.

Зеленски уточни още, че визията за присъединение към Европейски Съюз ги стимулира да останат мощни и да запазят курса.

„ Европа се пази от проникването на съветските секрети служби, освобождава се от зависимостта от съветския газ “, сподели той.

„ Украйна ще бъде член на Европейския съюз, който печели “.

„ Украйна и страните от Европейски Съюз демонстрираха своята мощ, като съчетаха кардинален и деятелен метод “.

„ Европа постоянно ще бъде Европа, стига да сме дружно и да се грижим за европейския метод на живот “, сподели още Зеленски.

„ Каня всички вас в Украйна и популярност на Украйна “, сподели той, завършвайки речта си.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР