Украйна съобщи за най-малко петима пострадали при поредните руски удари

...
Украйна съобщи за най-малко петима пострадали при поредните руски удари
Коментари Харесай

Нови руски удари срещу Киев, атака и в Одеска област

Украйна заяви за минимум петима потърпевши при следващите съветски удари против Киев, а също и за въздушно нахлуване в Одеска област. Русия е засилила обстрела на Бахмут за да го превземе до на следващия ден, настояват от военното управление на Украйна.

Градските управляващи в Киев оповестиха за ранени и опустошения след голям брой детонации от следващите масирани съветски офанзиви. Ракетна офанзива е блъснала и черноморския град Одеса, украински медии оповестиха и за детонации в Херсонска област.

Ситуацията на Източния фронт е " напрегната, само че под надзор ", сподели командващият сухопътните войски на Украйна военачалник Олександър Сирски. Украинското военно управление заяви по-рано, че Сирски е поел ръководството и е разискал по-нататъшните стъпки с генералния щаб.

Главното внимание е концентрирано върху защитата на Бахмут и проекта " да бъдат нанесени оптимални загуби " на съветската частна военна компания " Вагнер ". Според оценката на Сирски съветските сили още по-интензивно употребяват тежки оръжия през последните дни, разположили са по -модерно военно съоръжение и са прегрупирали войските си. 

" Това демонстрира, че врагът няма да промени проектите си и прави всичко по силите си да превземе Бахмут и да продължи своята атака ", сподели украинският военачалник. Утре, на 9 май, в Русия се отбелязва годишнината от успеха над нацистка Германия.

Междувременно ръководителят на съветската частна войска " Вагнер " Евгений Пригожин се отхвърли от желанието си да изтегли своите сили от Бахмут. Той написа в " Телеграм ", че от Москва са му дали обещание нужните муниции и оръжие, с цел да продължи офанзивата против града. Преди това беше декларирал, че бойците му ще се изтеглят на 10 май. Руските войски се пробват да завладяват Бахмут от месеци. Според съветската страна те към този момент управляват по-голяма част от града. Украинските сили оказват яростна опозиция в Бахмут.

От Москва оповестиха, че са нанесени нови удари по хранилища и украински позиции в Запорожка област. 

Международната организация за атомна сила за следващ път изрази угриженост от обстановката към Запорожката АЕЦ, която се намира наоколо до фронтовата линия в Украйна. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР