Украйна съобщи днес, че войските ѝ водят боеве с руските

...
Украйна съобщи днес, че войските ѝ водят боеве с руските
Коментари Харесай

Украинските войски водят боеве в граничния град Вовчанск в Харковска област

Украйна заяви през днешния ден, че войските ѝ водят боеве с съветските сили в северните региони на Вовчанск, Харковска област, а нашествениците не са съумели да обхванат по-навътре в граничния град, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Превземането на Вовчанск, на 5 километра от граница, би било най-голямата победа за Русия, откогато нейни войски нахлуха в региона в петък, като отвори нов фронт и принуди силите на Киев да изискат подкрепления.

" Плановете на врага да проникне по-навътре в град Вовчанск и да го превземе бяха осуетени ", се споделя в изказване на украинския общоприет щаб.

Според него обстановката във Вовчанск е под надзор, а отбранителните дейности са принудили съветските елементи да понижат темпото на настъплението си в северната част на Харковска област.

Военният представител Назар Волошин сподели, че украинските войски са се съсредоточили върху опитите да попречат на съветските сили да се укрепят в северната част на региона.

„ Нашите елементи... откриват обособени противников елементи, разположението на артилерийските им установки, и нанасят провали, с цел да попречат на съперника да натрупа сили и техника в северната част на град Вовчанск ", сподели Волошин в коментар по малкия екран, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР