Украйна съобщи, че един войник е загинал, а шестима са

...
Украйна съобщи, че един войник е загинал, а шестима са
Коментари Харесай

Увеличават се артелерийските обстрели между сепаратистите и Украйна |

Украйна заяви, че един боец е умрял, а шестима са били ранени при обстрел от проруските сепаратисти в Източна Украйна през последните 24 часа, съобщи Ройтерс.

На страницата си във Facebook армията на Киев уточни, че за миналото денонощие е отчела 96 случая на обстрел от сепаратистите при 84 предходния ден. Тя добави, че сепаратистките сили са употребявали тежка артилерия, минохвъргачки и ракетни системи " Град ".

За миналото денонощие при украински обстрел са ранени четирима военни на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР), съгласно Народната милиция на ДНР, представена от ТАСС.

В известието се добавя, че трима мирни поданици са починали.

Броят на евакуираните от 18 февруари в Русия поданици на Донбас е надхвърлил 94 000, заяви ТАСС. 

Посочва се, че откакто Москва е признала ДНР и Луганската национална република (ЛНР), потокът от поданици на Донбас, пресичащи границата с Русия, е намалял.

По данни на съветските силови ведомства, все още над 17 000 души се намират в пунктове за краткотрайно настаняване в 12 района на Русия.

Над 31 000 деца са били евакуирани от ДНР и ЛНР в Русия, заяви при посещаване при филантропична автоколона в Ростов на Дон заместник-председателят на съветската Дума Анна Кузнецова.

По думите на Кузнецова над 1000 от тях са сираци. Децата ще отидат в пунктове за краткотрайно настаняване, съобщи тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР