Украйна съобщи, че е освободила села на фронтовата линия. Киев

...
Украйна съобщи, че е освободила села на фронтовата линия. Киев
Коментари Харесай

Киев твърди, че са освободили села в Донецка област

Украйна заяви, че е освободила села на фронтовата линия. Киев си е върнал контрола над три села в югоизточната част на страната при първите победи на дълго чаканата контраатака. Кадри в обществените медии демонстрират по какъв начин украинските войски честват в прилежащите селища Благодатне и Нескучне в Донецка област.

Украинските сили оповестяват, че са постигнали известни териториални придобивки на фронта в югоизточна Украйна.

Те са завладяли село Благодатне, което е първото отвоювано населено място, за което се оповестява от началото на контраофанзивата против съветските войски. Войниците издигнаха синьо-жълтия байрак на страната над новоосвободеното село. 68-ма украинска бригада съобщи, че малко населено място на фронтовата линия в част от окупираната от Русия източна Донецка област е било завладяно, а съветски бойци са били взети в плен. В него са живели 1000 души преди войната. „ Виждаме първите резултати от контранастъпателните дейности ", съобщи украинският боен представител Валерий Шершен.

По-късно бе обявено и, че селата в Донецка област – Нескучне и Макариука също са били отвоювани. До момента няма коментар от съветските военни. Село Лобкове в Запорожка област също е завладяно от украинците, настояват блогъри с контакти на бойното поле. Вече няколко дни украинските въоръжени сили правят огромни офанзиви в Донецка и Запорожка област, с цел да освободят окупираните там територии. Руските войски са изтеглили бойни елементи от Херсонска област, с цел да подсилят контингентите в други елементи на фронта, да вземем за пример в Запорожка област и в Бахмут в Донецка област.

Междувременно създателят на наемническата формация " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че бойците му няма да подпишат нов контракт с министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу. Така той обществено отхвърли опита на министерството на защитата да подчини неговата частна военна компания. Той нееднократно е упреквал съветското военно управление в " изменничество ", защото съгласно него те не съумяват да водят вярно войната в Украйна.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР