Украйна съобщи, че е извършила ракетен удар срещу руските сили

...
Украйна съобщи, че е извършила ракетен удар срещу руските сили
Коментари Харесай

ООН: Над 5000 цивилни са убити в Украйна от началото на конфликта

Украйна заяви, че е направила ракетен удар против съветските сили в Южна Украйна. Проруските сили обявиха, че ударът е засегнал цивилна инфраструктура. Данните за убити хора на двете страни са спорни. Организация на обединените нации осведоми, че над 5000 цивилни са били убити във войната, само че действителният им брой евентуално е доста по-голям.

В Истанбул военни делегации от Украйна, Русия и Турция се срещат със чиновници на Организация на обединените нации. Те ще обсъдят допустимо съглашение за обновяване на безвредният експорт на украинско зърно от черноморското пристанище Одеса, на фона на влошаващата се световна хранителна рецесия.

През последното денонощие украинската войска е отбила съветските офанзиви в Донбас и е нанесла ракетен удар по база на окупаторите в Нова Каховка в Херсонска област. Според украинските военни убити са 52 души. Назначените съветски управляващи от своя страна оповестяват за 7 убити при офанзивата и към 70 ранени. Местният шеф, подложен на поста от Русия, упрекна украинците, че обстрелват цивилното население.

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести съветските военни, че за тях няма безвредно място, до момента в който са на територията на страната му. Във видео обръщението си тази нощ Зеленски акцентира, че Москва няма смелостта да признае, че губи във войната:

" Те към този момент нямат стратегическата мощ, темперамент, нито схващане за това какво вършат на наша територия. Те нямат никакъв кураж да признаят проваляне и да се изтеглят от украинската територия ".

Жертвите в град Часов Яр в Донецка област, който беше бомбардиран в неделя, към този момент са 43 . Обстрелът над Николаев и Харков продължи през целия ден през вчерашния ден.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР