Украйна съобщава за `известен успех` в контранастъплението

...
ИСТОРИЯ: Видеозаписи, публикувани от 3-та щурмова бригада на Украйна, показват
Коментари Харесай

ИСТОРИЯ: Видеозаписи, публикувани от 3-та щурмова бригада на Украйна, показват войници, които стрелят с пушките си в землянки и хвърлят гранати…

набирайки позиции близо до окупираната от Русия източна град Бахмут, където руските и украинските сили водиха най-кръвопролитната битка от близо 18-месечната война.

В понеделник президентът на Украйна Володимир Зеленски посети войски в източния украински фронтов регион Донецк...

Идва, когато страната съобщи за ожесточени боеве и „известен успех“ в отблъскването на войските на Москва в една част на югоизток, където украинските сили се опитват да си върнат окупираната от Русия територия.

Според заместник-председателя на Украйна Напредъкът в отбраната е възпрепятстван от широко разпространените минни полета, поставени от Русия, и силните укрепления.

Украинските сили постигнаха допълнителни успехи, откакто започнаха дългоочакваната си операция през юни...

но официални лица в Киев призна, че напредъкът е по-бавен, отколкото биха искали.

Междувременно Съединените щати в понеделник обявиха, че ще изпратят на Украйна нова помощ за сигурността, оценена на 200 милиона долара.

Според в изявление на американския държавен секретар Антъни Блинкен, помощта включва боеприпаси за противовъздушна отбрана, артилерийски снаряди, противобронирани способности и допълнително оборудване за разчистване на мини.

Двама американски служители казаха пред Ройтерс миналата седмица, че ще започват да разпределят 6,2 милиарда долара от средства, открити след счетоводна грешка на Пентагона, която надценява милиарди долари помощ за Украйна.

Вашингтон в момента работи по молба за допълнителен бюджет, за да продължи да помага на Киев, казаха американски служители.< /p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР