Зеленски: Украйна рискува да загуби подкрепа от някои „големи сили“, ако бойното поле се премести на руска територия

...
Украйна рискува да загуби военна подкрепа от някои големи сили“,
Коментари Харесай

Украйна рискува да загуби военна подкрепа от някои „големи сили“, ако бойното поле във войната на Русия срещу Украйна се премести на руска територия, президентът Володимир Зеленски каза в интервю на 27 август.

Когато го попитаха дали смята, че войната трябва да се премести в Русия, Зеленски каза, че има „голям риск ние (Украйна) определено да останем сами“.< /p>

Според президента Украйна се опитва да подобри отношенията си с държави, които са подкрепяли Украйна от самото начало на пълномащабното нахлуване, а също и тези, които са на „историческа дистанция“, отбелязвайки, че за последната група навлизането на руска територия е „болен въпрос“.

„В нашия свят има големи държави, много големи държави, за които има само една точка, за която те не са на страната на Русия – това е териториалната целостта на държавата“, каза Зеленски. "Ако умишлено насоча войските си и реша да отида на руска територия, трябва да знам със сигурност, че тази държава няма да бъде с мен. И тогава трябва да помислите какво е по-важно сега за хората и Украйна."

Съобщено е за множество атаки на руска територия, някои от които руските власти твърдят, че са извършени от Украйна.

Украйна не е признала за атаките.

По-рано на На 27 август губернаторът на руската Курска област заяви, че украински дрон е влетял в сграда в град Курск. Украйна все още не е коментирала обвинението.

Прочетете също: От Москва до Новоросийск: Списъкът на атаките на руска земя

Работим усилено, за да ви представим независими местни новини от Украйна. Помислете дали да не подкрепите Kyiv Independent.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР