Украйна разкри заговор за опит за преврат, който е трябвало

...
Украйна разкри заговор за опит за преврат, който е трябвало
Коментари Харесай

Президентът на Украйна съобщи за готвен преврат в страната

Украйна разкри скрит план за опит за прелом, който е трябвало да бъде осъществен идната седмица, съобщи през днешния ден на конференция в Киев президентът Володимир Зеленски, представен от международните организации. Той означи и че има заплаха от военна ескалация от страна на Русия. " Изправени сме пред провокации освен от Руската федерация и допустима ескалация - изправени сме и пред огромни вътрешни провокации. Получих информация, че на 1-2 декември в нашата страна ще се извърши прелом ", сподели Зеленски, без да показа повече детайлности за опита за прелом.

Украинският президент не е отправял директни обвинявания към Русия в интервенция и отчете, че обстановката сред Украйна и Русия не е по-лоша, в сравнение с е била напролет на тази година. Тогава Русия още веднъж бе струпала войски на двустранната граница, само че по-късно ги изтегли.

В същото време Зеленски акцентира, че от началото на примирието в Донбас техният брой се е нараснал. Украинският президент изрази и безпокойствие от риториката на Москва против Киев и НАТО и изиска от съветския президент Владимир Путин да опровергае подготовката на войски за навлизане в Украйна.

На собствен ред Кремъл реагира на изказвания на Зеленски като излезе с публична позиция, че няма никакви проекти да взе участие в хипотетичен скрит план за прелом против украинския президент Володимир Зеленски и че Москва не прави сходни дейности.

Русия струпва войски покрай границата си с Украйна, поради което Киев, Съединени американски щати и НАТО изрекоха опасения от допустима съветска офанзива - съмнение, което Кремъл отхвърли като подправено и паникьорско.

Москва и Киев взаимно се упрекват за повишението на напрежението през последните седмици, предизвиквайки опасения, че продължаващият отдавна спор сред Украйна и подкрепяни от Русия сепаратисти би могъл още веднъж да прерасне в открита война. " Ние имаме цялостен надзор върху границите си и сме добре готови за каквато и да било ескалация ", сподели Зеленски.

Политически анализатори от Москва излязоха с първи мнения, че днешните изказвания на Зеленски за готвен прелом може да са сюжет, с който да се оправдае въвеждане на военно състояние в страната, съобщи Лента.ру. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР