Украйна разглежда няколко възможни причини за самолетната катастрофа в Иран,

...
Украйна разглежда няколко възможни причини за самолетната катастрофа в Иран,
Коментари Харесай

Украйна разглежда няколко версии за авиокатастрофата в Иран

Украйна преглежда няколко вероятни аргументи за самолетната злополука в Иран, съобщи президентът Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

В телевизионно послание Зеленски прикани хората да не вършат спекулации , да не популяризират манипулативни изказвания и тайни теории и да се въздържат от прибързани изводи. Той разгласи през днешния ден, 9 януари, за ден на печал в Украйна.

Украинският президент заяви, че ще приказва по телефона с иранския си сътрудник Хасан Рохани , с цел да бъде засилено съдействието при следствието на злополуката на украинския пътнически аероплан на иранска територия.

Вчера рано сутринта " Боинг 737 " на Украинските интернационалните авиолинии се разруши малко откакто излетя от Техеран за Киев. Всички 176 индивида на борда - 167 пасажери и 9 членове на екипажа - починаха при злополуката. Жертвите са жители на седем страни - 82 иранци, 63 канадци, 11 украинци, 10 шведи, четирима афганистанци и по трима германци и британци.

Разбилият се аероплан не е подавал сигнал за проблем, само че се е опитал да се върне на летището в Техеран, се споделя в оповестеният през днешния ден прелиминарен отчет на иранската Организация за гражданска авиация. Очевидци на земята и в летящи в региона самолети разказали на иранските проверяващи, че падналият " Боинг 737 " се е бил запалил още във въздуха. При разбиването на самолета на Украинските интернационалните авиолинии е отекнала мощна детонация, евентуално тъй като той е бил цялостен с гориво за полета до Киев, написа още в отчета, представен от Ройтерс и АП.-->

Произведеният преди три години " Боинг " за последно е минал инспекция два дни преди злополуката. В предварителния отчет на иранските проверяващи написа, че украинският аероплан е получил механически проблем малко след политане, само че не се прецизира какъв, отбелязва Ройтерс.

Източник от канадските служби за сигурност сподели пред организацията, че има доказателства, че един от моторите на самолета е прегрял.

" Боинг 737 " на Украинските интернационалните авиолинии се разруши броени часове откакто Иран изстреля ракети по иракски бази , където се ситуирани американски военни. Това провокира спекулации, че самолетът може да е бил ударен, отбелязва Ройтерс.

Пет източника от служби за сигурност - три американски и по един европейски и канадски - обявиха пред Ройтерс, че съгласно първични оценки на западни разследващи организации украинският " Боинг " е имал техническа нередовност и не е бил свален от ракета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР