Украйна разбира, че вратата за членството ѝ в НАТО не

...
Украйна разбира, че вратата за членството ѝ в НАТО не
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна разбира, че не е в НАТО и иска гаранции за сигурността си

Украйна схваща, че вратата за участието ѝ в НАТО не е отворена и по тази причина предлага да се отбрани по различен метод, в случай че ѝ бъдат дадени гаранции за сигурността ѝ, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.

" Ако не можем да влезем през отворена врата, би трябвало да си сътрудничим с организациите, с които можем, които ще ни оказват помощ, които ще ни защитят... и да се сдобием с обособени гаранции ", сподели Зеленски във видеообръщение.

Европа би трябвало да защищити личната си сигурност, като помогне на Украйна да се отбрани от Русия, сподели украинският президент Володимир Зеленски на среща на водачите на страните от Обединените експедиционни сили, която се организира в Лондон под семейството на английския министър председател Борис Джонсън, съобщи Ройтерс.

Зеленски се включи в срещата посредством видео връзка и прикани водачите да изпратя повече оръжия в Украйна.

" Ние всички сме цели на Русия и всичко ще тръгне против Европа, в случай че Украйна не устои. Така че бих желал от вас да си помогнете, като помогнете на нас ", сподели Зеленски пред водачите. " Знаете какви оръжия ни трябват... без вашата поддръжка ще бъде доста мъчно. Благодарен съм, само че желая да кажа, че се нуждаем от още... ", сподели още Зеленски.

Обединените експедиционни сили бяха основани през 2014 година под командването на Обединеното кралство. В тях вземат участие Дания, Исландия, Латвия, Литва, Нидерландия, Норвегия, Финландия, Швеция и Естония, които от време на време организират взаимни военни учения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР