Украйна работи с Федералното бюро за разследване на САЩ и

...
Украйна работи с Федералното бюро за разследване на САЩ и
Коментари Харесай

ФБР работи с компании от САЩ, за да събира доказателства за военни престъпления в Украйна

Украйна работи с Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати и американски компании за събиране на доказателства за военни закононарушения, осъществени от руснаци, като да вземем за пример геолокационни данни и информация от мобилни телефони, обявиха във вторник високопоставени лица, представени от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Украинските управляващи събират цифрова информация от бойното поле и от градовете в Украйна, опустошени от войната, която стартира предишния февруари, сподели Алекс Кобзанец - специфичен сътрудник на ФБР, който по-рано е работил като юридически аташе на бюрото в Украйна.

" Събирането на такива данни, анализът им и обработването е нещо, с което ФБР има опит в активността си ", сподели Кобзанец на конференция в Сан Франциско, обвързвана с киберсигурността.

Работата включва анализиране на информация от мобилни телефони, криминологични разбори на ДНК проби, както и проучване на части от тела, взети от бойното поле, сподели той.

" Следващата стъпка е работата с националните американски оператори и трансфериране на информацията, приемане на информация за геолокацията, когато това е допустимо ", добави Кобзанец.

 Украйна ще употребява американски програмен продукт, с цел да открива военни закононарушения на Русия Украйна ще употребява американски програмен продукт, с цел да открива военни закононарушения на Русия

Работата отразява задълбочаващото се съдействие сред Съединени американски щати и Украйна на киберфронта, където Русия постоянно е съперник и на двете страни.

Руското държавно управление за момента не е коментирало въпроса.

Агентът добави, че през последната година и половина ФБР е работило с Украйна за различаване на колаборационисти и съветски шпиони в Украйна, както и на представителите на съветските сили, които са работили в покрайнините на Киев сега на нашествието.
Длъжностните лица и фирмите за сигурност в Съединени американски щати са основен сътрудник на Украйна в опитите ѝ да се оправи с съветските хакерски атаки, с които се бори най-малко от 2015 година
Иля Витюк, началник на отдела за киберинформация и киберзащита към Службата за сигурност на Украйна, сподели, че като се изключи че броят на съветските офанзиви против Украйна се е нараснал през последните няколко години, през последните месеци те са станали по-целенасочени.

" Много е мъчно да потвърдим кой е виновен за някое закононарушение ", сподели Виктюк. " За нас е доста е значимо да получим колкото се може повече информация за съветските киберпрестъпления, тъй като събираме всички тези данни и ги включваме в престъпните досиета ".

" Вярваме, че този случай за кибервоенните закононарушения е нещо ново ", добави той. " За пръв път си имаме работа с пълномащабна кибервойна ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР