Украйна пропиля най-добрия си шанс за победа над Путин, и

...
Украйна пропиля най-добрия си шанс за победа над Путин, и
Коментари Харесай

The Telegraph: Украйна пропиля най-добрия си шанс за победа над Путин, перспективата е ужасяваща

Украйна пропиля най-хубавия си късмет за победа над Путин, и в този момент – лишена от оръжията, от които се нуждае, и на фона на насочването на интернационалното внимание към Израел, вероятността за Киев е ужасяваща, разяснява пенсионираният офицер от английската войска Ричард Кемп в публикация за вестник The Telegraph.  " Фокус " показва превод на материала без съкращения и редакторска интервенция, както и с уточнението, че той отразява само гледната точка на създателя му.

Контраофанзивата на Украйна трябваше да реализира стратегически пробив против съветската защита или да провокира задоволително безсилие, с цел да провокира колапс на вражеските сили, като в това време подтиква западните страни да поддържат поддръжката си. Това трябваше да стане, преди да стартират зимните дъждове, които затрудняват маневрите на бронираните машини. Е, в този момент настъпи тъкмо този миг, само че няма нито пробив на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), нито безсилие на съветските войски. 

Нито пък се чакат такива триумфи. По-скоро контраофанзивата атрофира към задънена улица, без изгледи за навлизане в мощно укрепената защита на Русия с актуалните военни качества. Дори това може да е оптимистична прогноза, защото Русия безспорно приготвя лична атака против изтощената украинска войска. 

Разбира се, тежката истина е, че контраофанзивата можеше да успее, в случай че Съединени американски щати и европейските страни бяха посочили на какво са способни. Те не съумяха да го създадат, като предоставиха военна помощ, задоволителна, с цел да поддържат Украйна способна се бори, само че надалеч не задоволителна, с цел да обезпечат победа против подобен мощен зложелател, какъвто е Русия. Всяка стъпка е белязана от отсрочване и отвращение да се дадат на Украйна нужните принадлежности, с цел да приключи започнатото. 

Например, след месеци на колебливост, едвам през октомври Съединени американски щати най-сетне доставиха ракетите с огромен обхват ATACMS, които можеха да бъдат решаващи, в случай че бяха предоставени по-рано на военните на Киев. Изтребителите F-16, които биха умножили украинската бойна мощност, към момента остават далечна вероятност. 

Зад този презрян неуспех стои сполучлива съветска акция за въздържане. Във време, когато смелите дейности бяха от значително значение, заканите на Москва за ескалация бяха посрещнати с плашливост и боязън. Вашингтон даде приоритет на избягването на ответен съветски удар пред украинската победа. ATACMS са образец за това. Байдън се притесняваше от гнева на Путин, в случай че достави на Украйна оръжия, които биха могли да ударят съветска територия. И въпреки всичко, показвайки празнотата на своите закани, когато ATACMS бяха употребявани за първи път предишния месец, Путин омаловажи успеваемостта им, като увери, че те " не могат да трансформират обстановката на фронтовата линия “. 

Всичко това сложи Украйна в тежка обстановка. Европейските водачи, доста от които се колебаеха през цялото време, в този момент имат дребна вяра да видят своята военна помощ трансформирана в триумф на бойното поле. Те са изтощени от войната и желаят да реализират договорка с Кремъл, с цел да я прекратят. Джорджа Мелони призна това в телефонен диалог с съветските пранкери Вован и Лексус: " Виждам, че има доста отмалялост, би трябвало да кажа истината, от всички страни. Близо сме досега, в който всички схващат, че имаме потребност от излаз “. 

Това бе през септември. Оттогава вниманието на света се измести от Украйна към Близкия изток, където съдружникът на Русия Иран разпалва районен пожар. Стратегията на Путин за понижаване на поддръжката на Запада за Украйна не можеше да бъде обслужвана по-добре. Последствията от спора в Близкия Изток също сътвориха възходящи паники вкъщи, като градовете в Съединени американски щати и Европа бяха наранени от всеобщи митинги против поддръжката на техните държавни управления за Израел. 

Междувременно пред Джо Байдън има идни избори. Външната политика може да не е решителен фактор, който печели гласовете, само че сигурно е основен подобен. Той се нуждае от главен плюс, с цел да заличи негатива от Афганистан, който безпределно се употребява от съперниците му. Той се надяваше, че възраждането на нуклеарната договорка на Обама с Иран и историческото нормализиране сред Израел и Саудитска Арабия ще му донесат нужното. Но и двете към този момент са изключени, най-малко в средносрочен проект. 

Разрешаването на войната в Украйна е една оставаща алтернатива. Какво ще стане, в случай че той избере да притисне Киев за преустановяване на огъня, като заплаши да откаже или понижи американската поддръжка? Малко европейски водачи биха възразили съществено, както демонстрира телефонното позвъняване на Мелони. 

Каквото и да се случи, ние – Англия – би трябвало да продължим да поддържаме по-благородния, въпреки и сложен, път към крайната победа. Дайте на Украйна превъзходството във въздуха, бойната техника и артилерията, от които се нуждае, с цел да промени бойното поле. Защото, в случай че нещата останат такива, каквито са в този момент, единствено Путин може да излезе победител.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР