Украйна призова за среща с Русия и други членове на

...
Украйна призова за среща с Русия и други членове на
Коментари Харесай

Украйна поиска среща с Русия в следващите 48 часа

Украйна прикани за среща с Русия и други членове на основната европейска група за сигурност по отношение на ескалиращото напрежение по границата ѝ.

Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба съобщи, че Русия е пренебрегнала формалните претенции да изясни скупчването на войски. 

Той съобщи, че " идната стъпка " е искане за среща в границите на 48 часа за " бистрота " по отношение на проектите на Русия.
НАТО разполага в Румъния първата си бойна формация, до момента в който авиопревозвачи не смеят да летят над Украйна
Първата непрекъсната бойна формация на НАТО в южната част на източния фланг на Алианса под командването на Франция ще бъде ситуирана в...
Прочети повече
Русия отхвърля да има проекти за навлизане в Украйна макар скупчването на към 100 000 бойци по украинските граници.

Кулеба заяви, че в петък Украйна е поискала отговори от Русия в сходство с разпоредбите на Виенския документ - съглашение по въпросите на сигурността, признато от членовете на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), която включва и Русия.

" Ако Русия е сериозна, когато приказва за неделимостта на сигурността в пространството на ОССЕ, тя би трябвало да извърши уговорката си за военна бистрота за деескалация на напрежението и повишение на сигурността за всички ", сподели той, написа БГНЕС.

Някои западни страни предизвестиха, че Русия се готви за инвазия, като Съединени американски щати обявиха, че тя може да стартира с въздушни бомбардировки " когато и да е ".
Германският канцлер предизвести Русия
Русия ще бъде изправена пред наказания от западните съдружници " неотложно ", в случай че нахлуе в Украйна, сподели немският канцлер Олаф Шолц в неде...
Прочети повече
Повече от дузина страни приканиха своите жители да изоставен Украйна, а някои от тях изтеглиха личния състав на посолствата си от столицата, в това число Съединени американски щати.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разкритикува " суматохата " и  съобщи, че не разполага с доказателства, че Русия възнамерява инвазия през идващите дни.

Той беседва в продължение на близо час по телефона с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. От Белия дом оповестиха, че президентът Байдън е удостоверил поддръжката на Съединени американски щати за Украйна и че двамата водачи са се съгласили, че е " значимо да продължат да ползват дипломация и въздържане ".

В изказването на Украйна след диалога се споделя, че нейният президент е благодарил на Съединени американски щати за " непоколебимата поддръжка " и че в края на диалога президентът Зеленски е поканил американския водач да пристигна в Украйна. Белият дом не е направил коментар на поканата досега.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР