Украйна призова Съвета на Европа да отнеме членството на Русия

...
Украйна призова Съвета на Европа да отнеме членството на Русия
Коментари Харесай

Украйна призова Съвета на Европа да изключи Русия

Украйна прикани Съвета на Европа да отнеме участието на Русия в организацията, призвана да поддържа правата на индивида и върховенството на закона на континента, съобщи Ройтерс.

На 25 февруари - ден, откакто съветски войски нахлуха в Украйна, Съветът на Европа замрази участието на Русия и понастоящем разисква дали тя да бъде изключена. Това би бил първият подобен случай в историята на тази общоевропейска институция, основана след Втората международна война.

" Настояваме неотложно да бъде утвърдено решението за изгонването на Русия от Съвета на Европа ", обърна се по видеовръзка украинският министър председател Денис Шмигал към депутатите от Съвета на Европа. По думите му виновните за тази " непредизвикана и неоправдана експанзия не може да останат в единното европейско семейство, където човешкият живот е висша полезност ".

Миналата седмица външното министерство в Москва заяви, че съветските представители ще прекратят присъединяване си в дебатите в Съвета на Европа.

А в края на февруари Кремъл съобщи, че замразяването на съветското участие е " същински незаслужено " и че това дава на Москва съображение вечно " да затръшне вратата " на тази организация, напомни Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР