Украйна приветства решението на ЕС да блокира по-голямата част от

...
Украйна приветства решението на ЕС да блокира по-голямата част от
Коментари Харесай

Украйна приветства решението на ЕС да блокира по-голямата част от вноса на руски петрол

Украйна приветства решението на Европейски Съюз да блокира по-голямата част от вноса на нефт от Русия, оповестяват международните медии.

" Петролното ембарго ще форсира противоположното преброяване до срутва на съветската стопанска система и военна машина ", сподели в свое изказване външният министър на Украйна Дмитро Кулеба.

По оценка на украинското министерство на външните работи възбраната може да коства на Русия " десетки милиарди долари " и то похвали Европейски Съюз, че освен е затруднил Кремъл да " финансира експанзията (на Руската федерация), само че също по този начин е усилил личната си енергийна сигурност ", стана ясно от думите на външния министър на Украйна.

В свое известие в " Туитър " Кулеба написа, че Украйна работи с военноморските сили на трети страни по интернационална интервенция под егидата на Организация на обединените нации, която да обезпечи безвреден търговски маршрут за износа на храни. Той не даде повече детайлности за интервенцията.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски също приветства решението на Европейски Съюз за налагане на шести пакет от наказания, само че сподели, че е " недопустимо ", че сред одобряването на петия и шестия пакет са минали 50 дни.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР