Украйна преговаря със западни производители на оръжия за увеличаване на

...
Украйна преговаря със западни производители на оръжия за увеличаване на
Коментари Харесай

Киев разговаря със западни производители на оръжия за откриване на производство в Украйна

Украйна договаря със западни производители на оръжия за увеличение на производството, в това число на дронове, и може да подпише контракти през идващите месеци, сподели украински зам.-министър пред " Ройтерс ".

Сергей Бойев, зам.-министър за стратегическите промишлености в Украйна, съобщи, че Киев договаря с производители от Германия, Италия, Франция и Източна Европа за това те да създават оръжия в самата Украйна.
" Ние водим доста детайлни полемики с тях. И сме сигурни, че ще имаме подписани контракти през идващите няколко месеца ", сподели Бойев пред " Ройтерс " в коридорите на.
През май президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че страната работи с английската отбранителна компания BAE Systems за основаване на украинска база както за произвеждане, по този начин и за ремонт на оръжия от танкове до артилерия.

Все още няма подписана договорка.

Насърчавайки задграничните компании в региона на защитата да създават оръжия в Украйна, Киев би могъл по-ефективно да посрещне потребностите си, като в същото време построява и личната си отбранителна промишленост, с цел да се насочи към световни клиенти в миг, когато се пробва да сътвори работни места за украинците.

" Бъдещото въздържане на експанзията ще изисква мощна отбранителна промишленост в Украйна, мощни украински въоръжени сили ", сподели Бойев.

" Ето за какво считаме, че това интернационалните сътрудници да идват в Украйна, да основават произвеждане и да вършат Украйна част от рамката за сигурност на свободния свят, е толкоз значимо ", добави той.

Дронове

На авиоизложението в понеделник Бойев ухажваше по-специално производители на дронове, вариращи от огромни интернационалните компании до дребни снабдители. Той отхвърли да каже с кои компании се е срещал.

" Обсъждаме разнообразни равнища на съдействие. И някои от фирмите споделят, че имат предпочитание да дойдат да влагат и да създават дронове ", означи той.

Турската отбранителна компания " Байкар " съобщи в края на предходната година, че към момента възнамерява да приключи построяването на индустриален цех в Украйна за две години. " Байкар " разгласи проекти за създаване на завода малко преди нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 година

Дроновете се употребяват необятно както от силите на Москва, по този начин и от Киев във войната. Киев споделя, че уголемява програмата си за дронове за разузнаване и за поразяване на противников цели при по-голям обхват.

Турция, Норвегия и Съединените щати са измежду страните, които доставят на Украйна дронове, само че с разрастването на войната са нужни повече.

 " Ню Йорк таймс ": Дарено на Украйна оръжие е толкоз овехтяло, че става единствено за аварийни елементи

Преговорите за произвеждане на дронове може да лишават повече време, само че Бойев акцентира, че производството в Украйна може да бъде ефикасен метод за потребление на съществуващия опит на страната в региона на дроновете и основаване на работни места в Западна и Централна Украйна.

Високопоставен източник от европейската отбранителна промишленост, който не пожела да бъде разпознат, разяснява, че европейските правила и стандарти за тестването на дронове може да затруднят фирмите да се съгласят да създават и тестват дронове в Украйна.

Но Бойев се надява, че страната може да притегли задгранични производители на дронове и означи, че украинското държавно управление може да предложи забележителна поддръжка.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР