Украйна представлява по-голяма военна заплаха за Русия заради оръжията, които

...
Украйна представлява по-голяма военна заплаха за Русия заради оръжията, които
Коментари Харесай

Лавров: Украйна представлява по-голяма военна заплаха за Русия заради оръжията, които НАТО ѝ изпраща

Украйна съставлява по-голяма военна опасност за Русия поради оръжията, които НАТО ѝ изпраща, съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров на среща с египетския си сътрудник Самех Шукри в Москва, съобщи ДПА.

Лавров сподели, че съветската войска ще направи всичко допустимо да осуети проектите на Запада в Украйна.

" Ние вземаме всички ограничения, с цел да предотвратим превръщането на Украйна в още по-голяма опасност за нашата сигурност ", сподели Лавров по отношение на дадените неотдавна от основни страни от НАТО обещания за доставка на съвременни танкове на Украйна.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари предходната година и досега е предизвикала опустошения в обширни региони в страната, както и забележителна част от украинската инфраструктура, в това число мрежите за електроснабдяване и водоснабдяване. По данни на Организация на обединените нации при съветските бойни дейности са починали над 7000 мирни жители, напомня организацията.

Лавров удостовери, че Шукри му е предал известие от американския държавен секретар Антъни Блинкън по отношение на Украйна, само че съобщи, че то не е съдържало никакви оферти, а единствено претенции за прекъсване на експанзията и евакуиране на Русия от Украйна.

Руският външен министър повтори позицията на Русия, че Съединени американски щати и НАТО употребяват войната, с цел да упражняват превъзходството си в международен мащаб и че Русия се е озовала във боен спор с груповия Запад.

" Всичко тук ясно демонстрира, че въобще не става въпрос за Украйна ", сподели Лавров и добави, че Украйна не взима решенията си независимо, а просто извършва задачите на Запада.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР