Украйна предприе нови атаки с дронове по Русия за втора

...
Украйна предприе нови атаки с дронове по Русия за втора
Коментари Харесай

Украйна отново атакува Русия с дронове. 234 бойци са убити при осуетяване на проникване в граничните райони

Украйна предприе нови офанзиви с дронове по Русия за втора поредна вечер, предадоха международните организации, като се позоваха на локални представители. Причинени са били вреди на газопровод и на електропреносна мрежа, което е довело до прекъсване на тока за няколко села в Белгородска област, съобщи Ройтерс. " Никой не е ранен ", съобщи Вячеслав Гладко, губернатор на региона, която граничи с Украйна. Руското министерство на защитата заяви нощес, че съветските военни и силите за сигурност са умъртвили 234 бойци при разстройване на навлизане откъм Украйна в съветски гранични райони по-рано денем, съобщи Асошиейтед прес.

Четири украински дрона са били унищожени в Белгородска област и падащите парчета са предизвикали вреди на газопровод, захранващ с газ едно село и са станали причина за прекъсване на тока в две други села, съобщи губернаторът Гладков. В град Губкин няколко къщи са били развалени. Губернаторът добави, че град Шебекино е бил подложен на обстрел от украинските сили, като един мъж е бил ранен и електропровод е бил развален.

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт  каза, че са били унищожени четири ориентирани към нея украински дрона.

Губернаторът на Воронежка област Александър Гусев сподели, че противовъздушната защита на няколко пъти е била ангажирана за отбиване на офанзиви с дронове на Украйна, само че нямало последствия за цивилни обекти вследствие на нападението. Той сподели, че над региона са били свалени над 30 дрона, съобщи ТАСС.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз съобщи, че силите за противовъздушната защита са унищожили 7 дрона.

В Рязанска област беше обявено за пожар на територията на нефтозавод и догатката е, че там е паднал дрон, съобщи ТАСС. Двама души са потърпевши и са признати за лекуване.

Дрон е бил свален и при доближаване към петролна рафинерия в Ленинградска област, заяви губернаторът Александър Дрозденко, съобщи Ройтерс.

В Липецка област също беше оповестена паника за офанзива с дронове, само че след това тя беше анулирана.

 

Бомбоубежище в Белгород, фотография: AP

Вчера Украйна нападна с дузина ракети и дронове цели в Русия, като при офанзивата бяха нанесени съществени вреди на огромна петролна рафинерия. Въоръжени проксита на Украйна пък се пробваха да преминат през сухопътната граница, напомня Ройтерс. В изказване съветското министерство на защитата акцентира, че съветските военни и граничните сили са съумели да спрат нападателите и да предотвратят трансгранична офанзива. В изказването се споделя също по този начин, че нападателите са изгубили няколко танка и пет бронетранспортьора. Ведомството също по този начин сподели, че украински бойци са създали минимум четири опита да навлязат в Белгородска област, където офанзивите са били отблъснати от военни самолети, артилерия и ракети.

Бойците, идващи от Украйна, са създали опит да доближат град Теткино, който се намира покрай руско-украинската граница, съобщи губернаторът на съветската Курска област Роман Старовойт. Той сподели, че Теткино е бил подложен на обстрел. " Имаше опит от саботажна и разследваща група да проникне в града. Имаше огнестрелна борба, само че нямаше пробив “, съобщи той във видеопослание в Телеграм. Руското министерство на защитата сподели, че офанзивата против Теткино е била отблъсната, само че не даде повече детайлности.

Представителят на украинското разузнаване Андрий Юсов съобщи пред изданието „ Украинска истина “, че въоръжените групи са били формирани от съветски жители. " На територията на Руската федерация те работят изцяло самостоятелно и без значение “, сподели той.

Украински дрон порази и подпали през вчерашния ден и петролна рафинерия в Нижни Новгород, съгласно районния регионален губернатор Глеб Никитин. Районът се намира на към 775 километра от украинската граница. При друга офанзива в дълбочина дрон беше свален в региона на Москва, съобщи московският кмет Сергей Собянин. Трети дрон порази петролен склад в Ориол, на 116 километра от Украйна.

Миналата година украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че неговата страна е създала оръжие, което поразява цели на 700 километра разстояние, визирайки, както наподобява дронове. Киев подхваща все по-дръзки офанзиви оттатък 1500-километровата фронтова линия, която се простира през Източна и Южна Украйна. Украйна също по този начин от ден на ден разпростира морски дронове в Черно море, където съобщи, че е потопила съветски военни кораби.

Силите на Киев се надяват на повече военни доставки от западните сътрудници на Украйна, само че в това време се борят против по-голяма и по-добре снабдена съветска войска, която оказва мощен напън на някои фронтови точки в Украйна, показва организацията. В изявление за френски медии през вчерашния ден Зеленски обаче съобщи, че последните съветски настъпления са спрени и че обстановката на бойното поле в този момент е доста по-добра, в сравнение с през последните три месеца.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР