Украйна предостави на НАТО данни за разработване на биологически и

...
Украйна предостави на НАТО данни за разработване на биологически и
Коментари Харесай

Русия разработва биологически оръжия

Украйна даде на НАТО данни за създаване на биологически и химически оръжия от Москва, съобщи „ Дойче Веле “. Доклад за разработките беше предаден импортиран от украинската делегация на Парламентарната асамблея на алианса, която заседава във Варшава до 28 май.

„ През последните три години Русия организира проучвания на вируси на хеморагични тресчици - ебола и марбург, представяйки това като създаване на ваксини ", разяснява председателката на делегацията Ирина Фриз - народен представител от украинската Върховна рада.

„ В реалност става дума за връщане към руските разработки за съчетаване на ебола с вирус на шарка ", добавя Фриз. По думите й, наред с това Москва прави и проучвания на „ нови бойни отровни субстанции със свойствата на нервнопаралитични газове ".

Изводите, направени в отчета, са изведени въз основа на повече от 5000 позиции на държавни покупки и на научната интензивност на редица институции под шапката на съветското министерство на защитата, съобщи News.bg. Докладът е предаден и в централата на НАТО.

Фриз отбелязва, че убийството на Александър Литвиненко в Лондон, осъществено с полоний, и покушението против Сергей Скрипал в Солсбъри са нагледни образци за това по какъв начин Кремъл използва оръжия за всеобщо поразяване на територията на други страни. Всички посочени аспекти на съветските разработки съставляват опасност в границите на хибридните дейности на Русия против други страни, обобщава Ирина Фриз.

По-рано Вил Мирзаянов - един от основателите на групата нервнопаралитични субстанции, обозначавани като „ Новичок “, че Западът е сбъркал, като си е „ затварял очите " за ставащото в Русия, надявайки се неправилно, че страната ще се демократизира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР