Украйна предложи на Русия специален кръг преговори в обсадения Мариупол

...
Украйна предложи на Русия специален кръг преговори в обсадения Мариупол
Коментари Харесай

Зеленски: Новите санкции трябва да са „наистина болезнени” за Русия

Украйна предложи на Русия специфичен кръг договаряния в обсадения Мариупол
Във видеообръщение в 56-ия ден от войната президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели, че Европейският съюз възнамерява шести пакет от наказания против Русия.

„ Работим, с цел да ги създадем в действителност мъчителни за съветската военна машина и съветската страна като цяло “, сподели Зеленски, добавяйки, че е имал „ доста задълбочени диалози “ с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел по отбранителни и финансови въпроси, както и по отношение на глобите.

„ По-специално, глобите ще обезпечат ограничавания върху съветския енергиен бранш, банковия бранш, износа, вноса и превоза ”.

Той също по този начин повтори апела си за цялостно ембарго върху доставките на съветско черно злато.

Зеленски сподели, че е приказвал с Мишел за „ опасността за продоволствената и енергийната рецесия в Европа “ и опцията за обновяване на украинския селскостопански експорт и блокиране на „ способността на Русия да изнудва Европа “. Преди срещата им шефът на Европейския съвет е посетил Бородянка в Киев с екипа си, означи Зеленски.

„ Не може да има правдивост без мир “, сподели Зеленски, добавяйки, че съветските военни и командирите ще бъдат приети за отговорни за военни закононарушения. „ Всяко фамилно име, всеки домакински адрес, всяка банкова сметка - ще намерим всичко. ”

Зеленски съобщи, че съдружниците наподобява са почнали по-добре да схващат потребността на страната му от тежко въоръжение.

Зеленски добави, че ситуацията в Южна и Източна Украйна остава доста тежко. Руските военни елементи управляват 80 % от Луганска област в Източна Украйна, заяви в Телеграм регионалният шеф Серхий Хайдай, представен от ДПА. В началото на войната на 24 февруари сепаратистите от самопровъзгласилата се Луганска национална република (ЛНР) направляваха към 30 % от региона.

Украйна е подготвена да организира „ специфичен кръг договаряния ” с Русия в обсадения град Мариупол, без никакви предварителни условия. Това заяви договарящият Михайло Подоляк. По думите му Украйна няма искания за броя на участниците в възможните диалози. Желанието ѝ е да бъдат избавени бойците от батальона „ Азов ”, военните, жителите, живите и ранените, които се намират там.

Междувременно Русия пусна видео, в което демонтрира проби на нова междуконтинентална балистична ракета „ Сармат ”.

Президентът Путин съобщи, че оръжието няма аналог и ще накара тези, които се пробват да заплашват страната, да се замислят. От Пентагона разясниха, че това е обикновен тест и не съставлява никаква опасност за Съединени американски щати или техните съдружници. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР