Украйна получава 2-3 млрд. долара годишно за транзита на руско

...
Украйна получава 2-3 млрд. долара годишно за транзита на руско
Коментари Харесай

2-3 млрд. долара годишно взима Украйна за транзита на руски газ

Украйна получава 2-3 милиарда $ годишно за преноса на съветско " синьо гориво " за европейските страни, само че не се прави нищо за модернизиране на съответната газопреносна мрежа, съобщи непрекъснатият представител на Русия в Европейския съюз Владимир Чижов.

По-рано Европейската комисия съобщи, че има намерение да получи мнението на Украйна по отношение на " Северен поток-2 " в процеса на узаконяване на плана.
„ Газпром “ стартира да усилва доставките на газ за Европа
Руската компания „ Газпром “ резервира за първи път от 43 дни част от мощностите на тръбопровода „ Ямал – Европа&ldqu...
Прочети повече
" Ясно е за какво Украйна е заинтригувана да взе участие в този развой: тя получава 2-3 милиарда $ за пренос. Това е като пари от въздуха. В същото време не се прави нищо за модернизиране на директната мрежа, построена още по руско време. Там има помпи, създадени през 70-те години на предишния век. Да не приказваме за степента на изхабяване, в това число на самите тръби ", сподели Чижов.

" От друга страна, Европейски Съюз има собствен личен интерес. В края на краищата, в случай че преносът през Украйна спре, кой ще даде на страната тези пари? А какво ще се случи с Украйна без тези пари? Европейската комисия схваща доста добре тази обстановка ", добави той.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР