Украйна полага усилия да организира световна среща на върха за

...
Украйна полага усилия да организира световна среща на върха за
Коментари Харесай

Украйна организира световна среща за мир до края на февруари


Украйна поставя старания да провежда международна среща на върха за мир до края на февруари, като концепцията е медиатор за организацията ѝ да бъде генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш. Анонсът направи министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в изявление за Асошиейтед прес.

За първи път за образуване на световна мирна среща приказва президентът Володимир Зеленски във, записано особено за деня на закриване на Световното състезание по футбол в Катар. Държавният глава изиска да се обърне към света преди финалния мач, само че ФИФА не разреши излъчването на късата тирада. Тя се появи в интернет същия ден.

Киев би желал въпросната среща на върха да се организира до края на февруари. " Организация на обединените нации би могла да даде най-хубавото място за осъществяване на тази среща на върха, тъй като не става въпрос за услуга на избрана страна. Тук в действителност става дума за привличане на всички ", сподели Кулеба.

Според министъра Русия може да бъде поканена на сходна среща на върха единствено при изискване, че преди този момент бъде изправена пред арбитражен съд за военни закононарушения. По-рано министърът прикани Кремъл да бъде лишен от статута му на непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и въобще Русия да бъде изключена от международната организация.

Военните дейности в Украйна към Бахмут и в Донецка област не престават да са яростни, а Зеленски предизвести жителите да чакат още въздушни офанзиви от съветската войска. По думите за Зеленски обстановката на фронта в Донецка област е " тежка и мъчителна ".

" Бахмут, Кременная и други региони в Донбас изискват оптималната мощ и централизация ", сподели Зеленски в постоянното си видеообръщение. " Окупаторите разпростират всички запаси, с които разполагат, а те разполагат със обилни запаси, с цел да реализиран прочут прогрес ", сподели украинският президент.

Към момента съвсем 9 млн. души в Украйна са без ток поради офанзивите на Русия по цивилна инфраструктура за да трансформира зимата в оръжие против украинците.

Украинският министър на енергетиката Херман Халушченко предизвести, че Русия може да употребява ракети, в това число крилати, за широкомащабна офанзива в Новогодишната нощ. " Руснаците не са се отказали от офанзиви против енергийната ни мрежа ", сподели министърът.

Междувременно от военното министерство оповестиха, че Русия търпи обилни вреди и човешки жертви на фронта в Бапмут, а съгласно данните на украинската войска досега на фронта са починали 103 000 съветски бойци, съобщи Ройтерс. Тези цифри няма по какъв начин да бъдат доказани от самостоятелни източници.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР