Украйна покани Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) да инспектира

...
Украйна покани Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) да инспектира
Коментари Харесай

Украйна кани МААЕ да инспектира ядрените ѝ съоръжения

Украйна предложения Международната организация за атомна сила (МААЕ) да инспектира нуклеарните ѝ уреди в отговор на изказванията на Русия, че се готви да употребява „ мръсна бомба ”.

Министърът на защитата Олексий Резников съобщи, че украинските нуклеарни обекти са отворени за интернационалните организации, по-специално за Международната организация за атомна сила (МААЕ), съобщи Ukrinform.

„ Гузната съвест се издаде. Лъжите за „ мръсна бомба “, която Украйна сякаш се готви да употребява, са детайл от нормалната тактичност на Кремъл ”, означи той в пост в обществените мрежи.

Според него това се е случвало неведнъж от 2014 година След 24 февруари Русия намерено заплашва да употребява нуклеарно оръжие. „ През пролетта съзнателно предизвикаха злополуката в Чернобилската атомна електроцентрала, а в този момент изнудват света с Запорожката атомна електроцентрала. Техните ракети съставляват опасност за други украински нуклеарни уреди “, написа Резников.

Министът съобщи, че за разлика от Москва Украйна постоянно е била извънредно виновна по въпросите на нуклеарната сигурност и акцентира, че украинските нуклеарни обекти са отворени за МААЕ. Резников е безапелационен, че Украйна не може да аргументи дълготрайно замърсяване на земята си.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посочи, че изказванията на Русия за хипотетичното потребление на „ мръсна бомба ” от Украйна подсказват, че Русия към този момент е подготвила това и светът би трябвало да реагира по допустимо най-твърдия метод.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР