Украйна подготвя 40 хил. военнослужещи в осем бригади за контранастъпление

...
Украйна подготвя 40 хил. военнослужещи в осем бригади за контранастъпление
Коментари Харесай

Украйна подготвя 40 хил. военнослужещи за контранастъпление

Украйна приготвя 40 хиляди военнослужещи в осем бригади за контранастъпление против съветските сили, съобщи " Ройтерс ". " Стоманена граница " е една от тези осем нови щурмови бригади, които Украйна желае да употребява по време на контраатака против съветските окупатори през идващите седмици или месеци, заяви " Ройтерс ".

Сформирането на военните елементи беше подкрепено от нападателна акция в обществените медии и билбордове за привличане на мощно стимулирани доброволци в редовете на армията.

Украинските войски от месеци са подложени на съветски офанзиви в градове като Бахмут в източната част на страната, където се допуска, че са починали хиляди военни, показва Ройтерс и добавя, че Киев не оповестява за военните си загуби.

Новите бригади, подготвяни от министерството на вътрешните работи, ще се борят дружно с постоянните армейски елементи, подсилени от нови западни бойни танкове и хиляди нови бойци, подготвени от съдружниците отвън Украйна.

 Контранастъплението стартира през април или май, разгласи Украйна Контранастъплението стартира през април или май, разгласи Украйна

Бригадите са със запаметяващи се имена: " Ураган ", " Спартан ", " Червена Калина, " Граница ", " Ярост ", " Азов " и " Кара Даг " - планина в Крим.

съобщи пред " Ройтерс ", че има вяра, че Украйна към момента има забележителен мобилизационен капацитет и добави, че измежду новобранците има дами, хора без боен опит и някогашни служители на реда и военнослужещи.

Киев започва акцията си за набиране на военнослужещи за щурмови бригади при започване на февруари, напомня " Ройтерс ".

 Спрете Спрете " слуховете ": Зеленски отбрани министъра на защитата

" Клименко " съобщи, че образованието ще отнеме до четири месеца за цивилни лица без опит, само че някогашни служители на реда или бойци могат да бъдат подготвени за два месеца. Министърът също по този начин уточни, че 2,5 % от персоналния състав на бригадите се състои от дами. " Нашите дами са задоволително патриотични, мощни и ненавиждат врага не по-малко от мъжете, те желаят да служат ", посочи той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР