Украйна победи Словакия с 2:1 в мач от група Е“

...
Украйна победи Словакия с 2:1 в мач от група Е“
Коментари Харесай

Украйна обърна Словакия с 2:1 и записа първа победа на Европейското по футбол

Украйна победи Словакия с 2:1 в мач от група „ Е “ на Европейското състезание по футбол. Словаците откриха резултата в 17-ата минута, когато Иван Шранц бе прецизен със своя втори гол в надпреварата. Микола Шапаренко изравни за украинците в 54-ата минута, а Роман Яремчук донесе успеха в 80-ата минута, съобщи Българска телеграфна агенция.

Така Украйна излезе на втора позиция с актив от 3 точки, а Словакия е на трето място също с 3.

Другата среща от групата опълчва Белгия и Румъния на следващия ден от 22:00 часа.

Словакия започва доста мощно срещата и сътвори няколко отлични обстановки пред противниковата врата. В 10-ата минута Лукаш Хараслин бе изтърван на задна греда и насочи удар от въздуха, само че вратарят на Украйна Трубин направи майсторско избавяне.

Секунди по-късно Иван Шранц стреля по земя, като и този път Трубин се показа на равнище.

Словаците продължиха да търсят настоятелно попадение. В 16-ата минута Давид Ханцко извърши директен свободен удар от отдалеченост, а украинският пазач записа следващо избавяне. Все отново в идната офанзива напъните на хората на Франческо Калцоне се увенчаха с триумф. Хараслин откри Шранц, който с глава прати топката в мрежата на Украйна.

След попадението функциите на терена се размениха. Футболистите на Серхий Ребров потеглиха решително напред и Михайло Мудрик пропусна самичък против Дубравка. Вратарят на Словакия направи уверено избавяне и в 34-ата минута, откакто отклони удар на Олександър Тимчик в гредата.

Две минути преди края на първата част Олександър Зинчеко насочи подъл удар от фаул, който затрудни оптимално Дубравка.

В ответната офанзива Хараслин можеше да удвои преднината на Словакия с удар по диагонала, само че Трубин още веднъж сподели високата си класа.

Девет минути след подновяването на играта Украйна съумя да изравни резултата. Зинченко напредна отляво и откри в наказателното поле Микола Шапаренко, който стреля от придвижване и хвана в крачка Мартин Дубравка за 1:1. Попадението даде подтик на състава воден от Ребров. В 74-ата минута при бърза контраофанзива Михайло Мудрик бе изведен самичък против Дубравка, само че прати топката в дясната греда.

В 80-ата минута Украйна записа цялостен поврат в срещата. Шапаренко изведе от дълбочина резервата Роман Яремчук, а той с техничен удар направи 2:1.

Европейско състезание по футбол, срещи от втория кръг в група " Е ":

 

Словакия – Украйна 1:2 (1:0)

 

Голмайстори: 1:0 Иван Шранц 17, 1:1 Микола Шапаренко 54, 1:2 Роман Яремчук 80

Утре играят:
Белгия – Румъния

Класиране:

 

1. Румъния     1  1  0  0  3:0  3 точки
2. Украйна      2  1  0  1  2:4  3
3. Словакия    2  1  0  1  2:2  3
4. Белгия        1  0  0  1  0:1  0

В последния кръг – на 26-и юни, 19:00 часа:
Словакия – Румъния
Украйна – Белгия

Първи кръг:
Румъния – Украйна 3:0
Белгия – Словакия 0:1

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР