Украйна планира да съди Полша, Унгария и Словакия заради техните

...
Украйна планира да съди Полша, Унгария и Словакия заради техните
Коментари Харесай

Украйна ще съди Полша, Словакия и Унгария заради забраните им за внос на зърно

Украйна възнамерява да съди Полша, Унгария и Словакия поради техните забрани за украински селскостопански артикули, сподели украинския търговски представител Тарас Качка, представен от Politico.
Прочетете още
Той добави, че Украйна може да наложи реципрочни ограничения против Полша, в случай че Варшава не анулира рестриктивните мерки.

„ Ще бъдем принудени да забраним вноса на плодове и зеленчуци от Полша “, изясни Качка, предава Ройтерс.

След като Европейската комисия позволи вноса на украинската селскостопанска продукция Полша, Унгария и Словакия постановиха свои ограничавания, като само се позволява директното прекосяване на натоварените тежкотоварни камиони.

Румъния уточни, че ще изчака с налагането на ограничавания, с цел да може Украйна да показа проект, който да не допусне пренасищане на пазара.

В България Народното събрание одобри да отпаднат рестриктивните мерки за вноса от Украйна, което предизвика общонационалния митинг на целия поземлен бранш.

България, Румъния, Полша, Унгария и Словакия бяха страните, които оповестиха през май, че ще наложат ограничавания за вноса от Украйна, след което Европейската комисия одобри краткотрайната възбрана за импорт.
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР