Украйна оценява, че решението на България да не удължи забраната

...
Украйна оценява, че решението на България да не удължи забраната
Коментари Харесай

Мария Габриел: Украйна цени решението на България да отмени забраната за вноса на украинско зърно

Украйна прави оценка, че решението на България да не удължи възбраната за импорт на украински селскостопански артикули не е било леко, съобщи през днешния ден пред публицисти в Ню Йорк вицепремиерът и външен министър Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.

" Но тъкмо тъй като тъкмо в този миг на компликация, когато изразяваш взаимност, имаш силата да вземеш такива решения, то се прави оценка. Оценява се и от Европейската комисия ", сподели Габриел след днешната си среща с президентите на Украйна и Румъния Володимир Зеленски и Клаус Йоханис и с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Оказването на поддръжка за Украйна " не носи негативи на страната. Напротив, до момента в който оставаме обединени, до момента в който сме тук в тези сложни моменти, когато търсим общо решение, това е нещо, което може на всички да носи изгоди ", добави тя.

По думите ѝ на срещата Фон дер Лайен е приветствала решението на България и Румъния да не не престават възбраната си и с това са се позиционирали доста мощно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР