Украйна отхвърли съобщението на руския президент Владимир Путин в четвъртък

...
Украйна отхвърли съобщението на руския президент Владимир Путин в четвъртък
Коментари Харесай

Украйна отказа коледно примирие

Украйна отхвърли известието на съветския президент Владимир Путин в четвъртък за 36-часово преустановяване на огъня във връзка православната Коледа, като съобщи, че няма да има помирение, до момента в който Русия не изтегли силите си от окупираните територии, предава Ройтерс.

Кремъл съобщи, че Путин е наредил преустановяване на огъня от обяд в петък след апел за коледно помирение на главата на Руската православна черква патриарх Кирил.

" Съобразявайки се с апела на Негово Светейшество патриарх Кирил, инструктирах министъра на защитата на Руската федерация да вкара режим на помирение по цялата контактна линия на страните в Украйна от 12 ч на 6 януари до 24 ч. на 7 януари 2023 година “, означи Путин в заповедта.

" Предвид обстоятелството, че огромен брой жители, които изповядват православното християнство, живеят в регионите на враждебни дейности, призоваваме украинската страна да разгласи помирение и да им разреши да участват на службите на Бъдни вечер и Рождество Христово “, добави съветският президент.

Но съветникът на украинския президент Михайло Подоляк написа в Twitter, че Русия " би трябвало да напусне окупираните територии, единствено тогава ще има " краткотрайно прекъсване на огъня “. Запазете лицемерието за себе си “.

Той добави, че за разлика от Русия Украйна не атакува непозната територия и не убива цивилни, единствено унищожава " членове на окупационната войска на своята територия “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР