Украйна опроверга съобщенията за струпване на руски войски в близост

...
Украйна опроверга съобщенията за струпване на руски войски в близост
Коментари Харесай

Има ли струпване на руски войски по границата с Украйна? Пентагонът е обезпокоен

Украйна опроверга известията за скупчване на съветски войски наоколо до източната й граница, което породи опасения за нова ескалация на боевете с проруските сепаратисти.

Видеоклипове в обществените мрежи от последните дни демонстрират съветски военни влакове и конвои от камиони, които придвижват танкове и ракети в югозападната част на страната покрай украинската граница.
 Борел: Русия струпа 150 000 бойци на границата с Украйна Борел: Русия струпа 150 000 бойци на границата с Украйна
Шефът на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи в понеделник, че Русия е струпала над 150 000 военнослужещи по украинската граница и...

Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи пред кореспонденти в понеделник, че Вашингтон следи обстановката, а в. " Вашингтон пост " цитира американски чиновници, които обявиха, че са обезпокоени.

Но украинското министерство на защитата заяви късно в понеделник, че не е следено " в допълнение разполагане " на съветски сили наоколо до границата. Според него оповестените видеоклипове може да са " детайл от специфични осведомителни и психически дейности " и демонстрират планувано напредване на войски след съветско военно обучение.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи през днешния ден, че е разискал спора с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в коридорите на конференцията за климата COP26 в Глазгоу. " Съединени американски щати не престават да поддържат териториалната целокупност и промените в Украйна ", написа Зеленски в Tуитър.

От своя страна представителят на Кремъл Дмитрий Песков през днешния ден също отхвърли известията за евентуално скупчване на сили, като съобщи, че няма потребност да се " губи време " за " нискокачествени " изказвания. " Придвижването на съветската военна техника и армейски елементи... е извънредно наша работа ", сподели той пред кореспонденти. " Русия в никакъв случай не е заплашвала никого. "
 Русия отхвърля, че е нараснала войските си по границата с Украйна Русия отхвърля, че е нараснала войските си по границата с Украйна
Русия отхвърли изказванията на Съединени американски щати и НАТО, че Москва внезапно е нараснала броя на войските си по границата с Украйна, съобщи БГНЕС. " Бих ис...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР