Украйна официално кандидатства по ускорена процедура за членство в отбранителния

...
Украйна официално кандидатства по ускорена процедура за членство в отбранителния
Коментари Харесай

Киев отговори на Москва с молба за ускорено членство в НАТО

Украйна публично кандидатства по ускорена процедура за участие в отбранителния съюз НАТО, разгласи президентът Володимир Зеленски. Той сподели още, че Киев е подготвен за договаряния с Москва, само че не и с Владимир Путин като президент, предава Reuters.

Украинският водач направи видео изказване в отговор на днешните дейности на Москва, която разгласи четирите отчасти окупирани украински района Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон за анексирана съветска територия.

Правим решителна стъпка, като подписваме молбата на Украйна за ускорено присъединение към НАТО “, сподели Зеленски във видео в Telegram.

Във видеото се вижда по какъв начин след оповестяването на решението Зеленски подписва документ, заобиколен от своя министър председател и ръководителя на Народното събрание.

Според украинския президент Украйна де факто ние може да се смята за влезнала в НАТО. „ Де факто към този момент сме потвърдили съвместимостта си със стандартите на Алианса. Те са действителни за Украйна – действителни са на бойното поле и във всички аспекти на нашето взаимоотношение “, сподели президентът Зеленски.

Украйна е подготвена за договаряния, само че с различен съветски президент “, сподели още Зеленски.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР