Украйна одобри нова процедура, по която ще изнася царевица, рапица,

...
Украйна одобри нова процедура, по която ще изнася царевица, рапица,
Коментари Харесай

Украйна ще координира със страните от ЕС колко зърно да изнася

Украйна утвърди нова процедура, по която ще изнася царевица, рапица, слънчоглед и пшеница страни от Европейския съюз. Това излиза наяве от известие на украинското министерство на земеделието.

Целта е да се понижи напрежението, зародило към премахването на рестриктивните мерки за износа на украинска селскостопанска продукция в Европейски Съюз.

В края на предходната седмица Брюксел реши да не удължава възбраната за импорт на украинско зърно за България, Румъния, Полша, Словакия и Унгария.

В резултат Полша, Унгария и Словакия постановиха лични ограничавания за импорт от Украйна, а п

" Според нашия проект за деяние, Украйна ще следи и контролира износа си ", споделя земеделският министър на Украйна Микола Солски по време на онлайн присъединяване в съвещание на комисията по селскостопанска политика на Екологичен потенциал.

Киев ще съгласува с Европейската комисия и страните вносителки износа на земеделска продукция от четири зърнени култури - царевица, рапица, слънчоглед, пшеница.

Страните сами ще дефинират дали могат да одобряват импорт на тези култури, по кое време и в какви размери.

Според процедурата, разрешителни за експорт на четирите зърнени култури, ще се издават от Украйна едвам откакто се е координират количествата със съответните страни.

" Вярваме, че тази скица на работа ще удовлетвори всички страни. И даже тези три страни, които сега се опълчват на износа на украински селскостопански артикули, също ще се причислят към този проект. Защото всички имаме една цел - победа в тази ужасна война. А за това сред нас би трябвало да има взаимно схващане и взаимна поддръжка ", споделя още министърът на аграрната политика на Украйна.

защото опонират на общото решение на Европейска комисия.

Европейската комисия също съобщи, че ще ревизира дали едностранните ограничения, въведени от Полша, Унгария и Словакия против земеделския импорт от Украйна, нарушават законодателството на Европейския съюз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР