Украйна обяви за повишена радиация в района на Чернобил, Русия

...
Украйна обяви за повишена радиация в района на Чернобил, Русия
Коментари Харесай

Украйна твърди за повишена радиация край Чернобил, Русия отрича

Украйна разгласи за нараснала радиация в региона на Чернобил, Русия изясни, че радиационният декор е в естествените си равнища, а АЕЦ се охранява съвмество от руснаци и украинци, с цел да няма нуклеарна провокация.

Завишение на радиацията на територията на Чернобил е регистрирано от Държавната ревизия за нуклеарно контролиране на Украйна. Ведомството го заяви, откакто съветските военни откриха надзор над територията на Чернобилската атомна електроцентрала, оповестява УНИАН.

Информационната държавна организация добавя, че информацията е доказана и от съветника на президента Михаил Подоляк.

Данните от автоматизираната система за радиационен мониторинг на зоната на изключване, които са налични онлайн, сочат превишение на допустимите равнища на доза гама облъчване (червените точки), които са увеличени доста ", се показва в известието на нуклеарната ревизия на Украйна.

Публикуват и карта, която онагледява констатацията им за нараснала радиация в региона.

Оттам изясняват, че сега не е допустимо да се изяснят аргументите за смяната на радиационния декор поради окупацията и боевете на територията.

В същото време съветското Министерство на защита отхвърли да е налице повишен радиационен декор.

От ведомството потвърдиха, че са открили цялостен надзор в региона на Чернобилската АЕЦ, само че също по този начин осведомят, че са постигнали сделка взаимно с украинския батальон, който дава отговор за защитата на централата, дружно да подсигуряват сигурността на енергоблоковете и саркофага.

Персоналът на АЕЦ продължава да обслужва обектите в режим и следи радиоактивната конюнктура. Радиационният декор е в норма, съобщи генерал-майор Игор Конашенков на брифинг.

" Съвместните дейности на съветските десантчици и украинските военни от баталйона по защитата на АЕЦ по защитата на атомната централа се явява гаранция за това, че няма да се възползват от ситуацията националистически формирования или други терористически организации, с цел да провеждат нуклеарна провокация ", акцентира още представителят на военното министерство на Русия, представен от РИА Новости.

Снощи съветските военни превзеха региона, само че фрагментите на военни машини на площадката до саркофага на централата не посочваха опустошения и боеве.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР