Украйна обяви за повишена радиация в района на Чернобил, Русия

...
Украйна обяви за повишена радиация в района на Чернобил, Русия
Коментари Харесай

Украйна обяви за повишена радиация в района на Чернобил, Русия отрича. И през 1986-та отричаше

Украйна разгласи за нараснала радиация в региона на Чернобил, Русия изясни, че радиационният декор е в естествените си равнища, а АЕЦ се охранява съвмество от руснаци и украинци, с цел да няма нуклеарна провокация. Завишение на радиацията на територията на Чернобил е регистрирано от Държавната ревизия за нуклеарно контролиране на Украйна.
 Чернобилски регион Чернобилски регион

Ведомството го заяви, откакто съветските военни откриха надзор над територията на Чернобилската атомна електроцентрала, оповестява УНИАН, представена от dir.bg. Информационната държавна организация добавя, че информацията е доказана и от съветника на президента Михаил Подоляк.

Данните от автоматизираната система за радиационен мониторинг на зоната на изключване, които са налични онлайн, сочат превишение на допустимите равнища на доза гама облъчване (червените точки), които са увеличени доста ", се показва в известието на нуклеарната ревизия на Украйна. Публикуват и карта, която онагледява констатацията им за нараснала радиация в региона. Оттам изясняват, че сега не е допустимо да се изяснят аргументите за смяната на радиационния декор поради окупацията и боевете на територията.

В същото време съветското Министерство на защита отхвърли да е налице повишен радиационен декор. Радиоактивният декор в региона на Чернобилската АЕЦ е в границите на нормата и личният състав продължава да обслужва централата, заяви през днешния ден министерството на защитата в Москва, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Въздушно-десантните войски на Русия напълно управляват от през вчерашния ден територията в региона на Чернобилската АЕЦ, съобщи пред публицисти представителят на министерството ген.-майор Игор Конашенков. С украинските военни от охранителния батальон е реализирано съглашение за взаимно гарантиране на сигурността на реакторите и саркофага на АЕЦ в Чернобил, уточни той.

Персоналът продължава да следи радиационната конюнктура в региона. Съвместните дейности на съветските десантчици и украинските военни от защитата " подсигуряват, че националистки формирования или други терористични организации " не ще могат да се възползват от ситуацията в Украйна, " с цел да провеждат нуклеарна провокация ", сподели Конашенков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР