Украйна обяви списък, включващ 200 руски предприятия от атомната индустрия,

...
Украйна обяви списък, включващ 200 руски предприятия от атомната индустрия,
Коментари Харесай

Украйна налага санкции на 200 руски атомни компании

Украйна разгласи лист, включващ 200 съветски предприятия от атомната промишленост, на които се налагат санкции, заяви " Укринформ ".

Украинският президент Володимир Зеленски утвърди самодейността на Службата за сигурност на Украйна и одобри решение на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна (СНБО) за налагане на стопански наказания на съветската " Росатом " и 199 компании , които са част от тази корпорация.

Това заяви Службата за сигурност на Украйна в Telegram.

Ограничителните ограничения ще бъдат в действие за интервал от 50 години и ще се ползват за всички финансови и стопански интервенции на такива компании.

Според Службата за сигурност на Украйна, фирмите на " Росатом " вземат участие в по този начин нареченото " отчуждаване " на Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) в интерес на държавата-агресор.

По-специално, Службата за сигурност на Украйна разполага с доказателства, че чиновниците на " Росатом " и обвързваните с него компании са поели надзор върху софтуерните и управническите процеси в Запорожката АЕЦ; да способства за свързването на Запорожката АЕЦ с енергийната система на Русия; прави опити за узаконяване на употребата на Запорожката АЕЦ в полза на Русия посредством основаване на подправени съветски компании, като АД " Експлоатационна компания Запорожска АЕЦ " и Федерално държавно унитарно дружество " Запорожска АЕЦ ", които са част от корпорация " Росатом ".

Припомняме, че съветските войски превзеха Запорожката АЕЦ при започване на март 2022 година
 Украйна постанова наказания на атомната промишленост на Русия
Украйна постанова наказания на атомната промишленост на Русия

По думите му, Русия е единствената страна в света, която разрешава на своите военни да стрелят по нуклеарни централи

Киев разгласи ден по-рано за глобите. 

Русия е единствената страна в света, която разрешава на своите военни да стрелят по нуклеарни централи и да употребяват атомни електроцентрали като прикритие. Руските ракети неведнъж следваха траектории над нуклеарните уреди на Украйна, съобщи Зеленски.

Освен това, Русия употребява нуклеарната промишленост като един от детайлите на външна агресия, с цел да окаже напън, опасност за суверенитета на други страни. Всичко това са задоволителни аргументи атомната промишленост на Русия да бъде под световни наказания.

Ние работим върху това с нашите сътрудници, написа още президентът.

В края на януари, Зеленски подписа декрет за осъществяване на решението на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна за въвеждане на наказания против 185 юридически и физически лица, които Русия употребява за транспорт на военна техника и бойци с железопътен превоз.
 Зеленски наложи наказания на 185 компании и физически лица
Зеленски наложи наказания на 185 компании и физически лица

Мерките са наложени на тези, които Русия употребява за транспорт на военна техника и войници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР