Украйна обяви днес, че през нощта е свалила на територията

...
Украйна обяви днес, че през нощта е свалила на територията
Коментари Харесай

Украйна: Свалихме осем руски дрона през нощта

Украйна разгласи през днешния ден, че през нощта е свалила на територията си осем дрона иранско произвеждане, пуснати от Русия, съобщи Франс прес.

„ Врагът ни нападна с осем дрона вид „ Шахед-136/131 “, разгласи в ежедневното си официално съобщение командването на Военновъздушни сили на Украйна, като уточни, че те са били пуснати от съветския Приморско-Ахтарски регион, ситуиран на източния бряг на Азовско море.

Дроновете са била свалени с Противовъздушна отбрана системи в няколко региона в южната и централната част на Украйна, се прибавя в официалното съобщение. Не се афишират данни за вреди при рухването на отломките от свалените дронове, предава Българска телеграфна агенция.

Киев счита за собствен приоритет през актуалната година контрола на въздушното пространство, заради което неведнъж е желал от съдружниците си даването на спомагателни средства за противовъздушна защита.

Тази нова офанзива с дронове от страна на Москва идва в следствие от бомбардировките на петролни хранилища в граничните региони на Русия. За част от тях представители на украинските служби за сигурност потвърдиха пред Агенция Франс Прес, че са дело на Украйна.

От своя страна Русия осведоми през вчерашния ден за пожар в собствен газов терминал, който е евентуална цел на украинските въоръжени сили.

Компанията, ръководеща обекта – „ Новатек “ – е показала, че случаят е провокиран от „ външен фактор “, без да показва повече детайлности.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР