Украйна обяви днес, че нейните войски са убили и ранили

...
Украйна обяви днес, че нейните войски са убили и ранили
Коментари Харесай

Украйна съобщава за големи руски загуби край Херсон

Украйна разгласи през днешния ден, че нейните войски са умъртвили и ранили общо към 500 съветски военни при артилерийски обстрел в южната Херсонска област, съобщи ДПА.

" Загубите на врага възлизат на 500 убити и ранени ", сподели украинското основно командване.

По негови думи става въпрос за офанзива покрай село Чулаковка против съветски военни и техника в новогодишната нощ.

ДПА прави ангажимента, че тази информация не е доказана по самостоятелен път. И двете страни в спора постоянно оповестяват за тежки загуби на съперника, отбелязва организацията.

Украинското основно командване сподели, че съветски подразделения покрай село Фьодоровка също са били ударени на идващия ден. Броят на жертвите не е явен. Фьодоровка и Чулаковка се намират южно от устието на река Днепър в окупираната от Русия част от Херсонска област.

Новините за офанзивите идват на фона на вчерашните съобщения от Киев за нахлуване в новогодишната нощ против Макеевка в Донецка област, при което са починали стотици съветски военни. Руското министерство на отбраната официално призна за гибелта на 63 военни. Киев от своя страна твърди, че при офанзивата са починали към 400 и са били ранени 300 души. Руски военни блогъри също загатват за няколкостотин жертви.

Въоръжените сили на Украйна нощес са изгубили през вчерашния ден повече от 120 души, убити и ранени, в региона на Лиман в източната Луганска област, разгласи през днешния ден представителят на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков, представен от ТАСС.

По думите на Конашенков в понеделник врагът е изгубил над 120 убити и ранени военнослужещи, четири бойни бронирани машини, три пикапа и два автомобила в това направление. През последните 24 часа съветските сили за противовъздушна защита са свалили 13 украински дрона и са прехванали девет ракети " Хаймарс " (HIMARS), добави той.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР