Украйна обяви, че е разбила група, действаща по заповед на

...
Украйна обяви, че е разбила група, действаща по заповед на
Коментари Харесай

Украйна разби група подготвяла атаки по заповед на Русия

Украйна разгласи, че е разрушила група, настояща по заповед на Русия, която е подготвяла въоръжени офанзиви за дестабилизация на страната, оповестява " Франс прес ".

От Службата за сигурност на Украйна оповестиха, че уредниците на групата са подготвяли поредност от въоръжени набези против инфраструктура. По техни данни бандата е била координирана от " съветските специфични служби ".

Двамата уредници, от които единият е руснак, са арестувани. При ареста са конфискувани взривно устройство, леки стрелкови оръжия и муниции.

Групата работила в Харков - огромен град, ситуиран покрай съветската граница в източната част на страната, както и в Житомир в централната част на Украйна, на по-малко от 150 км от столицата Киев.

Организаторите на групата са някогашни командоси, взели участие във военни дейности. Под предлог, че търсят охранители, те почнали да вербуват помощници основно измежду руснаци, направили тежки закононарушения.

Струпване на съветски войски наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР