Украйна обвини Русия в геноцид, а светът осъди убийството на

...
Украйна обвини Русия в геноцид, а светът осъди убийството на
Коментари Харесай

Русия не поема вина за избитите цивилни в Буча


Украйна упрекна Русия в геноцид, а светът осъди убийството на цивилни като военно закононарушение. Западът заприказва и за нови наказания против Москва след вчерашните шокиращи фрагменти на мъртви цивилни по улиците на киевско предградие.

14-метров всеобщ гроб в Буча – това се вижда на последните сателитни фотоси съгласно разпространилата ги частна компания. По данни на украинската прокуратура, в няколко северни покрайнини на Киев са открити общо 410 тела на цивилни.



Русия отхвърля отговорността за цивилните жертви и дефинира шокиращите фрагменти като украинска агитация. Западът обаче заприказва за нови наказания.

Лондон и Париж са подготвени да поддържат следствие за военни закононарушения на Международния углавен съд. Германският министър на защитата съобщи, че Европейският съюз би трябвало да намерения за възбрана на вноса на съветски газ. Освен за цялостно енергийно ембарго, Киев прикани и за затваряне на всички пристанища за съветски кораби.



Междувременно президентът Володимир Зеленски се обърна посредством видеопослание по време на церемонията на премиите „ Грами “. „ Ние се бием против Русия, която носи ужасяваща тишина със своите бомби – тишината на гибелта. Запълнете тишината със своята музика. Подкрепете ни както можете. Само не и с безмълвие “, сподели той.

Нови фрагменти демонстрират опустошението в бомбардирания спектакъл в Мариупол, където предишния месец починаха към 300 цивилни. Украинската войска упрекна Москва, че скрито набира резервисти, а съветските сили не престават с обстрела против Одеса и Херсон.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР