Украйна няма да влезе в Евросъюза с Бандера, заявил полският

...
Украйна няма да влезе в Евросъюза с Бандера, заявил полският
Коментари Харесай

МВнР на Полша: „С Бандера” Украйна няма да попадне в Европа

Украйна няма да влезе в Евросъюза „ с Бандера ”, декларирал полският външен министър Витолд Вашчиковски в изявление за изданието " wSieci ". Полският министър отбелязал, че икономическото съдействие на Варшава с Киев не наподобява доста положително, само че най-лошо от всичко, несъмнено, е в историческите въпроси”.

„ Нашето обръщение е тъкмо: с Бандера в Европа няма да влезете” – декларирал изрично Вашчиковски.

„ Ние няма да повторим грешките от 90-те години, когато не взехме решение някои въпроси в връзките с Германия и Литва. Имам пред тип статута на полските малцинства в тези страни. Поучени от този опит, ние изрично ще желаеме от Украйна всички въпроси да бъдат позволени, преди Киев да стане врата към Европа. Ние ще бъдем по този начин решителни, както е решителна да вземем за пример Гърция във връзка с Македония във връзка името й” – споделил полският министър.

Той отбелязал, че не вижда воля у украинското управление да реши насъщните проблеми на страната. „ Натрупва се наивната религия у украинците, че европейците, германци, французи ще завоюват в тяхна изгода спор с Русия” – добавил Вашчиковски.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР