Украйна няма да скъса дипломатическите си отношения с Беларус, но

...
Украйна няма да скъса дипломатическите си отношения с Беларус, но
Коментари Харесай

Украйна: Не късаме дипломатическите отношения с Беларус, на пауза са!

Украйна няма да скъса дипломатическите си връзки с Беларус, само че " ще постави на пауза " развиването им, до момента в който обстановката в прилежащата страна се стабилизира. Това заяви през днешния ден украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, представен от ТАСС.

" Не скъсваме връзките с Беларус, слагаме на пауза подготовката и провеждането на публични срещи сред нашите страни. За разкъсване на дипломатическите връзки обаче няма никакви учредения, не се каним да прибегнем до тази стъпка ", съобщи Кулеба на конференция.

" Украйна синхронизира позицията си за обстановката в Беларус с Европейски Съюз и Съединени американски щати. Не се месим във вътрешните работи на Беларус, с цел да избере народът ѝ самичък пътя за своето развиване ", сподели украинският външен министър, представен от Българска телеграфна агенция.

Кулеба не отговори на въпрос дали формален Киев признава резултатите от президентските избори в Беларус на 9 август, след които Централната изборна комисия разгласи за победител настоящия държавен глава Александър Лукашенко.

" Комплексно обаче изборните резултати имаха основни недостатъци и не дават отговор на стандартите в тази сфера ", означи Кулеба. Той напомни, че Украйна е подкрепила позицията на Европейски Съюз за президентските избори в Беларус.

В неделя украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред телевизия Евронюз, че на мястото на Лукашенко би склонил на повторни избори. В отговор представителят на беларуското министерство на външните работи Анатолий Глаз сподели, че Беларус няма потребност от " изтърканите препоръки " на украинското управление и би желала да усети поддръжка и внимание, отбелязва ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР